Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Πώς θα αντιμετωπίσει η Κομισιόν τους εκβιασμούς του Ερντογάν;

Παπαδημούλης: Πώς θα αντιμετωπίσει η Κομισιόν τους εκβιασμούς του Ερντογάν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Με επείγουσα ερώτηση του προς την Κομισιόν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «θέτει το ζήτημα των προκλητικών δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν», αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα, σημειώνει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας Συνόδου G20 που έχουν διαρρεύσει και που φιλοξενούνται σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, να προκαλεί με την εξής δήλωση:

«Μπορούμε να ανοίξουμε τις πόρτες προς την Ελλάδα και την Βουλγαρία, οποιαδήποτε στιγμή και να βάλουμε τους μετανάστες σε λεωφορεία»..

Σύμφωνα με τον Ελληνα ευρωβουλευτή, ο κ. Ερντογάν, στην προσπάθεια του να διεκδικήσει περισσότερα Ευρωπαϊκά κονδύλια από την ΕΕ, φαίνεται ότι δεν δίστασε να εκβιάσει και να αμφισβητήσει την συμφωνία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού που ο ίδιος έχει υπογράψει με την ΕΕ.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει την Επιτροπή μεταξύ άλλων αν επιβεβαιώνει την ύπαρξη σχετικού εγγράφου καθώς και “με ποιον τρόπο η Κομισιόν προτίθεται να ασκήσει πρόσθετες πιέσεις στην Τούρκικη ηγεσία ώστε να μειωθούν οι προσφυγικές ροές.”

Σχετικά άρθρα