Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραματική προειδοποίηση Δραγασάκη για κλείσιμο συνόρων

Δραματική προειδοποίηση Δραγασάκη για κλείσιμο συνόρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ,

Δραματικό χαρακτήρα είχε η προειδοποίηση που απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για μία τέτοια εξέλιξη.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε ως κοινωνία για ακραίες αποφάσεις, για κλείσιμο συνόρων», είπε χαρακτηριστικά, θέτοντας ως προϋπόθεση για ένα τέτοιο, αρνητικό ενδεχόμενο, το να μην επικρατήσει η «ευρωπαϊκή γραμμή» στην Ε.Ε. και να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της η Τουρκία.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων», είπε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δε θα πρόκειται για έξωση από τον χώρο Σένγκεν.

«Να είμαστε θωρακισμένοι και για σενάρια που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε. Οι έρευνες δείχνουν πως εάν κλείσουν τα σύνορα – αυτό δε σημαίνει έξοδος από τη Σένγκεν- θα αλλάξουν οι ροές κατά 99%. Εάν έχουμε φτιάξει τις απαιτούμενες υποδομές τότε θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε αν και οι πρώτοι μήνες θα είναι δύσκολοι», συνέχισε ο Γιάννης Δραγασάκης, προειδοποιώντας ότι «μπορεί να εγκλωβιστούν προσωρινά στην Ελλάδα 50.000 πρόσφυγες».

Σχετικά άρθρα