Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όταν ο Δημήτρης Καμπουράκης γνώρισε τον “ευφάνταστο” Τάκη Μπαλτάκο

Όταν ο Δημήτρης Καμπουράκης γνώρισε τον “ευφάνταστο” Τάκη Μπαλτάκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικά τα λόγια του Δημήτρη Καμπουράκη για τον Τάκη Μπαλτάκο σε άρθρο του που δημοσίευσε στο Protagon.

Όπως αποκαλύπτει ο πρωινός παρουσιαστής του Mega τον γνώριζε πριν από μερικά χρόνια, πριν ο Αντώνης Σαμαράς γυρίσει πάλι στην πολιτική.

Την περίοδο που όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο τωρινός πρωθυπουργός «κοίταζε μαζί με τη γυναίκα του το ταβάνι».

Τον Τάκη Μπαλτάκο του τον σύστησε ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν σε μία ταβέρνα στην Κηφισιά.

“Κάθονταν οι δυο τους (Σαμαράς και Μπαλτάκος) παρέα σ’ ένα απόμερο τραπεζάκι… Δυο μπακούρια κουτσοπίνανε στην άκρη μιας άδειας αίθουσας” σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρωινός παρουσιαστής του Μέγκα Δημήτρης Καμπουράκης.

Όπως περιγράφει λοιπόν ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε αρκετή ώρα μαζί του για τα βιβλία του περί Αρχαίας Σπάρτης μέχρι που έφτασε στο βασικό σημείο και ρώτησε τον άγνωστο τότε Τάκη Μπαλτάκο: “Που τα βρήκατε αλήθεια όλα αυτά; Επειδή η αρχαία ελληνική φάλαγγα μ’ ενδιαφέρει πολύ, έχω ψάξει όλες τις ιστορικές πηγές, αλλά τέτοιο πράγμα δεν αναφέρεται πουθενά».

Η απάντηση που έδωσε ήταν… εκπληκτική. Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης στο άρθρο του στο Protagon:

“Είδα κατ’ ευθείαν το πρόσωπο του να παγώνει και τα μάτια του να χώνονται ξανά βαθιά μέσα στις κόχες τους, πίσω απ’ τους σκελετούς των γυαλιών του. «Όσα δεν ξέρουμε, μπορούμε να τα φανταζόμαστε με βάση τη συσσωρευμένη ιστορική μας γνώση», μου είπε ψυχρά και έκοψε μαχαίρι τη συζήτηση. Δεν ξαναμίλησε. Εκείνη την ώρα κατάλαβα ότι η κραταιά Σπάρτη των βιβλίων του Τάκη Μπαλτάκου, προερχόταν δευτερευόντως από την ιστορική έρευνα και ήταν πρωτίστως ένα κατασκεύασμα των επιθυμιών και της ψυχοσύνθεσής του. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η πολιτική του στάση ως γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ήταν μια χαζή μεταφορά της αρχαίας στρατόκαυλης Σπάρτης που είχε κατασκευάσει στο μυαλό του, σ’ ένα σήμερα που επίσης είχε κατασκευάσει στο μυαλό του.”

Σχετικά άρθρα