Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήμαρχος της Κω σε Τσίπρα: Να φύγουν τα ΜΑΤ για να μην θρηνήσουμε θύματα

Δήμαρχος της Κω σε Τσίπρα: Να φύγουν τα ΜΑΤ για να μην θρηνήσουμε θύματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αστυνομία, Γιώργος Κυρίτσης, Κως, Λαθρομετανάστες, ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης), Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Έκκληση κάνει ο Δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης, προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από το νησί για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Με επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση προς τον Πρωθυπουργό να δώσει εντολή να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από το νησί, ώστε να μην υπάρξει ένταση και κλιμάκωση των επεισοδίων.

Ζητεί ταυτόχρονα να ανακληθεί η απόφαση για τη δημιουργία hot spot στο νησί και η κυβέρνηση να δεχθεί να συζητήσει την πρόταση που έχει καταθέσει ο δήμος της Κω για να δημιουργηθεί μόνον χώρος καταγραφής παράνομων μεταναστών και προσφύγων και οι καταγραφέντες να αναχωρούν εντός 24ώρου.

«Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης αναφέρει:

«Κάνω έκκληση στον κ.πρωθυπουργό να δώσει εντολή για να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Κω για να αποκλιμακωθεί η ένταση. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ζητώ να αποδεχθεί η κυβέρνηση την μόνη ρεαλιστική και κοινωνικά αποδεκτή πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος».

Σχετικά άρθρα