Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καϊλή: Οι επιβαρύνσεις στους αγρότες δεν συνάδουν με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Καϊλή: Οι επιβαρύνσεις στους αγρότες δεν συνάδουν με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Εύα Καϊλή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ΠΑΣΟΚ,

Επίκαιρη ερώτηση για το κατά πόσο είναι σύννομα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για τους αγρότες, κατέθεσε προς την επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέθ Βεστάγκερ η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ελιάς, Εύα Καϊλή.

Όπως σημειώνει η κ. Καϊλή, αν και η φορολογική πολιτική αποτελεί εθνική αρμοδιότητα, η πολιτική ανταγωνισμού είναι αρμοδιότητα της Ε.Ε. και η Επιτροπή επεμβαίνει όταν η φορολόγηση στρεβλώνει την εσωτερική αγορά.

Ρωτά δε την αρμόδια Επίτροπο κατά πόσο φορολογικές επιβαρύνσεις όπως η προκαταβολή φόρου στο 100% για την επόμενη χρονιά, η φορολόγηση των επιδοτήσεων για ποσά κάτω των 12.000 ευρώ, ή αύξηση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου και του ρεύματος που χρησιμοποιούν οι αγροτικές επιχειρήσεις και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς αντίστοιχη βελτίωση της ανταποδοτικότητας, συνιστούν μέτρα που φέρνουν τους Έλληνες αγρότες σε δυσμενή θέση σε σχέση με τους συναδέλφους τους στα υπόλοιπα κράτη – μέλη.

Η κ. Καϊλή κάνει λόγο για δραματική αύξηση του φόρου εισοδήματος και των φορολογικών επιβαρύνσεων, που λειτουργεί ήδη σαν σοκ στην αγροτική οικονομία. «Ωστόσο οι περαιτέρω επιβαρύνσεις, όπως αυτές που προγραμματίζει η κυβέρνηση είναι αντιφατικές σε σχέση με τις αρχές του ευρωπαϊκού δικαίου ανταγωνισμού, και η αρμόδια Επίτροπος θα πρέπει να πάρει μία θέση πριν να είναι αργά για τον αγροτικό παραγωγικό ιστό», σημειώνει η ευρωβουλευτής της Ελιάς.

Σχετικά άρθρα