Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο χτύπημα: Η κυβέρνηση σκέφτεται φορολογικό συντελεστή 50%!

Νέο χτύπημα: Η κυβέρνηση σκέφτεται φορολογικό συντελεστή 50%!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Υπουργείο Οικονομικών, Φορολογία, Φόρος Εισοδήματος,

Επανέρχονται οι πληροφορίες για τις σκέψεις της κυβέρνησης να ανεβάσει στο 50% τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, με βάση την ελληνική πρόταση η οποία υποβλήθηκε στους δανειστές, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ενσωματώσει στην νέα προτεινόμενη κλίμακα φορολογίας εισοδήματος την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η πραγματική φορολογική επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη. Η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση είναι της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ όπως ακριβώς προβλέπει ο προϋπολογισμός. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κυβερνητική πηγή «υπήρχαν εισηγήσεις και για ακόμα υψηλότερο φορολογικό συντελεστή»!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση παρέδωσε στους εκπροσώπους των θεσμών προσχέδιο με πρόταση που αφορά τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρόταση περιλαμβάνει μία κλίμακα φορολόγησης με αρκετά… σκαλοπάτια. Όλα τα εισοδήματα (π.χ. ενοίκια) που έχουν οι φορολογούμενοι θα προστεθούν και θα φορολογηθούν με βάση την ενιαία κλίμακα. Ο ανώτατος συντελεστής στο φόρο εισοδήματος θα φθάνει το 50% και στόχος της κυβέρνησης είναι να εξοικονομηθούν 300 εκατομμύρια ευρώ, αν και, όπως διευκρινίστηκε από κυβερνητικές πηγές, υπήρχαν εισηγήσεις και για υψηλότερο φορολογικό συντελεστή!

Στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, ενώ από το σύνολο των αλλαγών προβλέπεται η είσπραξη επιπλέον εσόδων 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση. Αλλαγές στη φορολογία των αγροτών επίσης δεν περιλαμβάνονται.

Η πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθεί αύριο σε νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών. Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η ανακατανομή του φορολογικού βάρους υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων και η μεταφορά του στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν με τους επικεφαλής των Θεσμών θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Σχετικά άρθρα