Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Αζερμπαϊτζάν ο Κοτζιάς για φιλία και ενέργεια

Στο Αζερμπαϊτζάν ο Κοτζιάς για φιλία και ενέργεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Ενέργεια, Νίκος Κοτζιάς, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναχωρεί την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου για το Μπακού, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Υπουργού Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, Ελμάρ Μαμαντιόροφ (Elmar Mammadyarov).

Την Τρίτη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αζέρο Υπουργό Εξωτερικών, κ. Μαμαντιόροφ.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Μετά το πέρας των συναντήσεων θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο Υπουργών.

Την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, ο κ. Κοτζιάς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ (Ilham Aliyev), τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, κ. Ογκτάι Ασάντοφ (Ogtay Asadov) και θα συναντηθεί με την κοινοβουλευτική ομάδα ελληνοαζερικής φιλίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, επαφές με τον Υπουργό Ενέργειας και Πρόεδρο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν, κ. Νατίγκ Αλίγιεφ (Natig Aliyev).

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Αζερμπαϊτζάν, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Άμστερνταμ, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη εξαμηνιαία συνάντηση «Gymnich», των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.

Κατά την πρώτη μέρα της συνάντησης θα συζητηθούν η Παγκόσμια Στρατηγική της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Ιράν, ιδιαίτερα μετά την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, θα παρουσιάσει στη Συνάντηση Υπουργών, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι Υπουργοί Εξωτερικών των υποψηφίων προς ένταξη χωρών, τις συστηματικές προσπάθειες της Ελλάδας για τη διαχείριση των, άνευ προηγουμένου, μαζικών προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών.

Τέλος, την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Τεχεράνη, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Ιράν.

Σχετικά άρθρα