Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διχασμένοι αγρότες και «αγρότες» για το διάλογο με το Μαξίμου

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Αλέξης Τσίπρας, Ασφαλιστικές Εισφορές, Ελληνική Κυβέρνηση, Κινητοποιήσεις, Μέγαρο Μαξίμου, Μπλόκα Αγροτών, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή,

Διχασμένο εμφανίζεται το μέτωπο στα μπλόκα αγροτών για την πιθανότητα διαλόγου με την κυβέρνηση.

Υπάρχουν αυτοί που τηρούν σκληρή γραμμή και πρόσκεινται στις αγροτοσυνδικαλιστικές παρατάξεις ΝΔ, Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ, ενώ την ίδια ώρα πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι σχεδόν 40 αντιπροσωπείες εμφανίζονται θετικές στο να υπάρξει έναρξη διαλόγου με Τσίπρα κλπ. Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζουν βελτιώσεις στο ασφαλιστικό για τους αγρότες ενώ πολύ πιθανό να πάει πίσω για τον Απρίλιο το φορολογικό των αγροτών.

Ωστόσο στο Μαξίμου επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια για τις υπόγειες διασυνδέσεις και την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσα από καλλιεργούμενες κοινωνικές εντάσεις όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Προς επίρρωση φέρνουν ως παράδειγμα την περίπτωση των δύο αγροτοσυνδικαλιστών που πρόσκεινται σε ΝΔ και Χρυσή Αυγή και έχουν αναλάβει… εργολαβία την σκληρή γραμμή ενάντια σε κάθε πρόταση για διάλογο από την κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σαφώς στο προσκήνιο των όσων ακούγονται ως ο μεγαλύτερος υποκινητής των κινητοποιήσεων και σε συνέχεια αρκετά κόμματα του κοινοβουλίου όπως το ΠΑΣΟΚ κλπ.

Συσσωρευμένο φωτογραφικό υλικό βλέπει καθημερινά το φως της δημοσιότητας που αποδεικνύει πως οι περισσότεροι, όχι όλοι σαφώς, που  πρεσβεύουν τα δικαιώματα του αγροτικού κόσμου έχουν κατά βάθος στενές σχέσεις  με στελέχη της ΝΔ και μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για καθημερινή επαφή μεταξύ τους σαν αποτέλεσμα κάθε τους κίνηση και δήλωση να προέρχεται από γραφεία κομμάτων και όχι από αποφάσεις του συνόλου των ομοσπονδιών των αγροτικών κινητοποιήσεων.

ScreenShot_20160201152026 ScreenShot_20160201151910 ScreenShot_20160201151926 ScreenShot_20160201151947

Ο ίδιος ο κύριος Λίτος (στα δεξιά της φωτογραφίας κάτω) είχε πρωτοστατήσει μαζί με τον χρυσαυγίτη Θ. Τζαμπατζή (ο εξ αριστερών κύριος με τα διακριτικά) στην επίθεση-διαμαρτυρίαπριν δέκα μέρες στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, όπως αναφέρει την ίδια στιγμή η “Εφημερίδα των Συντακτών”.  Τα συμπεράσματα δικά σας.

ScreenShot_20160201152223

Ενδεικτική για όλα τούτα είναι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη:

«Η προσπάθεια μιας μικρής μειοψηφίας του αγροτικού κόσμου και ακροδεξιών στοιχείων να τορπιλίσουν το διάλογο γύρω από την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, θα πέσει στο κενό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει:

«Οι εισβολές σε κομματικές εκδηλώσεις και η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος τεχνητής έντασης προς χάριν των τηλεοπτικών δελτίων, δεν έχουν καμία σχέση με τον αναγκαίο διάλογο πάνω στα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου» για να καταλήξει η σχετική ανακοίνωση ως εξής:

«Θα πρέπει ωστόσο κάποιοι να προβληματιστούν, όταν για αυτές τις εισβολές υπάρχει αγαστή συνεργασία συνδικαλιστών της ΝΔ και της Χ.Α.»

Σχετικά άρθρα