Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σοκ και δέος” στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει ο Μητσοτάκης με περικοπές και… λιτότητα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Λιτότητα, Νέα Δημοκρατία, Χρέη Κομμάτων,

Από τις προεκλογικές του ομιλίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με τα χρέη και τα κόστη που έχει τα οποία μάλιστα λειτουργούν σωρευτικά, κάνοντας λόγο για ένα πιο μικρό και συμμαζεμένο κόμμα και ευέλικτο σχήμα.

Ενδεικτικό είναι ότι τα χρέη του κόμματος αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ και με την παρούσα δομή και λειτουργία του δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να τακτοποιηθούν, ενώ ακόμα και ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση αδυνατούν να εξυπηρετηθουν.

Πρώτο μέλημα της νέας ηγεσίας είναι η μεταφορά της έδρας της Νέας Δημοκρατίας, με τους αρμόδιους να αναζητούν μία πολύ οικονομικότερη νέα στέγη. Ενδεικτικό είναι ότι για τα γραφεία στη Συγγρού η ΝΔ πληρώνει μηνιαίως 55.000 ευρώ, ποσό που εδώ και τρία χρόνια δεν μπορεί να καταβάλει με αποτέλεσμα να έχει συσωρρευθεί ένα χρέος που υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Στα γραφεία του κομματικού επιτελείου έχουν φτάσει πολλές προτάσεις, με την εντολή ωστόσο για «ταβάνι ενοικίου» στα 10.000 ευρώ να δυσχεραίνει το έργο της εύρεσης νέας στέγης. Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζεται σοβαρά σύμφωνα με πληροφορίες είναι η μετακόμιση στα παλιά γραφεία της Νομαρχίας Αθηνών, δίπλα από το Γηροκομείο επί της λεωφόρου Κηφισίας. Ωστόσο, τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα.

Την ίδια ώρα δραστικές θα είναι οι περικοπές στα μηνιαία έξοδα μισθοδοσίας του κόμματος που σήμερα απασχολεί κάτι περισσότερους από 200 εργαζόμενους, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν ξεχάσει το χρώμα του χρήματος για περισσότερους από έξι μήνες. Στόχος της νέας ηγεσίας είναι ένα μικρό σχήμα 70 – 80 εργαζομένων, με τα κενά που θα δημιουργηθούν να καλύπτονται από τον αριθμό των αποσπασμένων υπαλλήλων που δικαιούται η Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, το θέμα των απολύσεων – έχει πέσει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο εθελουσίας εξόδου – έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος και ενέχει και πολιτική σημασία, καθώς εκφράζονται φόβοι για ρεβανσιστικές απομακρύνσεις με κριτήριο τη στάση των εργαζομένων στις εσωκομματικές εκλογές.

Επιπλέον, στο επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζουν μεγάλη καμπάνια συγκέντρωσης κεφαλαίων από κουπόνια του κόμματος, τα οποία θα αναλάβουν να πουλήσουν στελέχη της παράταξης. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν λίγα από πολλούς, τονίζουν στη Συγγρού.

Σχετικά άρθρα