Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρέγκλινγκ: Η δέσμευση του Eurogroup για ελάφρυνση του χρέους είναι ισχυρή

Ρέγκλινγκ: Η δέσμευση του Eurogroup για ελάφρυνση του χρέους είναι ισχυρή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κλάους Ρέγκλινγκ, Μνημόνιο,

Την πεποίθησή του πως η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμα εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, λέγοντας πως η δέσμευση του Eurogroup για ελάφρυνση χρέους μετά τις μεταρρυθμίσεις είναι «ισχυρή».

ScreenShot_20160201094434

«Σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά στις συζητήσεις με την Αθήνα, όπως το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά, όμως είμαι πεπεισμένος πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξελέγη για δεύτερη φορά το Σεπτέμβριο με πολύ διαφορετική λαϊκή εντολή από την πρώτη, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα» ανέφερε ο Ρέγκλινγκ μιλώντας στην ιαπωνική Yomiuri Shimbun.

«Εάν η Αθήνα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, η δέσμευση του Eurogroup για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους υπάρχει και είναι ισχυρή» υπογράμμισε.

Λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει τη σαφή λαϊκή εντολή να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη», ο επικεφαλής του ESM δήλωσε «πεπεισμένος πως ο ΑλέξηςΤσίπρας θα συνεχίσει να τηρεί αυτή την εντολή».

Η κυβέρνηση είχε «δύσκολη αφετηρία αλλά έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Να συνεχιστεί», τόνισε.

Σχετικά άρθρα