Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι θα ζητήσει η Βελκουλέσκου από τον Τσακαλώτο στη συνάντηση της Δευτέρας

Τι θα ζητήσει η Βελκουλέσκου από τον Τσακαλώτο στη συνάντηση της Δευτέρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κατώτατος Μισθός, Ντέλια Βελκουλέσκου, Ομαδικές Απολύσεις, Τρόικα, Φορολογία,

Στην Αθήνα βρίσκεται το κουαρτέτο των θεσμών, προκειμένου να ξεκινήσει τη Δευτέρα η διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση, με τις πληροφορίες να θέλουν την Ντέλια Βελκουλέσκου, εκπρόσωπο του ΔΝΤ, να θέτει δύσκολα θέματα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως ήδη έχει αποκαλύψει το tribune, το ΔΝΤ θα ζητήσει, όχι μόνο την περαιτέρω μείωση των κύριων συντάξεων, αλλά και μείωση κατώτατων μισθών και ελεύθερες ομαδικές απολύσεις, ενώ δεν αποκλείεται να θέσει και θέματα φορολογικής πολιτικής.

Πάντως το κουαρτέτο των δανειστών δεν θα μείνει για πολύ στην Αθήνα και αναμένεται να αναχωρήσει στο τέλος της εβδομάδας, προφανώς για να μελετήσει τις ελληνικές προτάσεις συνολικά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και δημιουργηθεί προϋποθέσεις να υπάρξει”σύμπτυξη” των αξιολογήσεων και με την υλοποίηση και άλλων υποχρεώσεων της χώρας μας, όπως το φορολογικό και το εργασιακό.

Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει εν μέρει τουλάχιστον τις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης που είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η συζήτηση για το χρέος.

Σχετικά άρθρα