Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Λογικό συμβιβασμό” προκρίνει ο Τσακαλώτος με τους Θεσμούς

“Λογικό συμβιβασμό” προκρίνει ο Τσακαλώτος με τους Θεσμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μνημόνιο, Τρόικα,

​Την εκτίμηση ότι η πρώτη αξιολόγηση, την οποία θα διαδεχθεί η συζήτηση για το χρέος και η κατάθεση του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, πηγαίνει για το το τέλος Μαρτίου ή νωρίς τον Απρίλιο του 2016 έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα.

Από το γραφείο τύπου του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται πως ο υπουργός κατά την ομιλία του επανέλαβε, μεταξύ άλλων, τα βήματα του οδικού χάρτη της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση, τα οποία έχει διατυπώσει επανειλημμένως σε κάθε δημόσια παρέμβασή του.​

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι αν δεν έχουμε έναν «λογικό συμβιβασμό» με τους θεσμούς, θα καθυστερήσει η έναρξη του ενάρετου κύκλου για την οικονομία, σημειώνοντας πάντως ότι η εικόνα δείχνει περισσότερο ευοίωνη σε σχέση με το παρελθόν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκαιρη και ομαλή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης χαρακτήρισε ο υπουργός την επίδειξη λελογισμένων απαιτήσεων από πλευράς των θεσμών.

Κρίσιμο πάντως κατά τον ίδιο είναι να υπάρξουν παρεμβάσεις με ποιοτικά χαρακτηριστικά για να τροφοδοτηθεί η προσέλκυση επενδύσεων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

«Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα επιστρέψουμε σε ανάπτυξη. Δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνει», δήλωσε ο υπουργός ο οποίος σημείωσε ότι «οι συνέπειες των capital controls δεν ήταν τόσο δηλητηριώδεις όσο προβλεπόταν» και «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πήγε επίσης καλύτερα από το αναμενόμενο».

Σχετικά άρθρα