Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Spiegel: Αλέξης Τσίπρας, ο ήρωας των αγροτών που έγινε αντίπαλος

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Deutsche Welle, Αγρότες, Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κινητοποιήσεις, Μπλόκα Αγροτών,

Ως τον ήρωα που έγινε αντίπαλος των αγροτών περιγράφει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σε σημερινό του δημοσίευμα με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

«Κάποτε ήταν ο ήρωας τους. Τώρα είναι ο αντίπαλός τους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να περικόψει τα προνόμια των αγροτών και να αυξήσει τη φορολογία».

Συγκεκριμένα το άρθρο κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και στη δημοτικότητα που είχε ο Αλέξης Τσίπρας το 2013, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Τότε ο Τσίπρας ήταν μια ηγετική φιγούρα της αριστερής αντιπολίτευσης, ένας θερμόαιμος που υποσχόταν να αγωνιστεί για το δίκαιο των αγροτών. Σήμερα ως επικεφαλής της κυβέρνησης θέλει να περάσει νόμο που περικόπτει τα προνόμια των αγροτών, διπλασιάζει τη φορολογία και τριπλασιάζει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία».

Όπως επισημαίνεται, τα περιθώρια του Έλληνα πρωθυπουργού είναι στενά.

«Πώς θα αντιδράσει ο Τσίπρας στις μαζικές κινητοποιήσεις; Ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός σε συζήτηση με τους αγρότες. Όμως συμφωνία δεν διαφαίνεται. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να προχωρήσει σε συμβιβασμούς που θα θέσουν σε κίνδυνο τη θετική αξιολόγηση των δανειστών όσον αφορά την υλοποίηση του συμπεφωνημένου προγράμματος λιτότητας».

Σχετικά άρθρα