Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοβουλίες συναίνεσης για το προσφυγικό προαναγγέλλει η ΝΔ

Πρωτοβουλίες συναίνεσης για το προσφυγικό προαναγγέλλει η ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κουμουτσάκος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νέα Δημοκρατία, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Στο θέμα της ενημέρωσης, στο προσφυγικό και σε αυτό της λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος στην πρώτη ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών. Τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης θα παρέχει ουσιαστική ενημέρωση με αλήθεια, χωρίς αποκλεισμούς.

«Η πρακτική ΣΥΡΙΖΑ που έκανε κανόνα τις διαρροές και τα non paper είναι μη ενημέρωση, είναι προπαγάνδα» ανέφερε και προανήγγειλε θεματικές ενημερώσεις αλλα και σε έκτακτες περιστάσεις e-briefing με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Είπε, επίσης, ότι σε τακτικά διαστήματα θα πραγματοποιείται συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τους διαπιστευμένους συντάκτες για μια γενικη off the record συζήτηση.

Σχετικα με το προσφυγικό ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για το χθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο.

«Είναι αδιανόητο, το Αιγαίο να εξακολουθήσει να εξελίσσεται σε απέραντο νεκροταφείο και η χώρα μας σε απέραντο καταυλισμό εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και σημείωσε οτι ο αρμόδιος υπουργός κ. Μουζάλας, παρ’ ότι είπε οτι θα αποτρέψει το κλείσιμο των συνόρων, δεν απέκλεισε αυτο το ενδεχόμενο.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει μια σειρά από δράσεις με σκοπό να υποστηρίξει τα συμφέροντα της χώρας και να διασφαλιστεί η παραμονή μας στη συνθήκη Σένγκεν, τονίζοντας ότι το αντίθετο θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα, αλλά και συνολικά για το ευρωπαϊκο οικοδόμημα.

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να αποτραπεί. Το ζήτημα έχει εθνική διάσταση. Εδώ υπάρχει πεδίο για εθνικές προσπάθειες», υπογράμμισε. Επ´αυτού, ανακοίνωσε οτι ο κ. Μητσοτάκης τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Ι. Μουζάλα με τη συμμετοχη και των συναρμόδιων τομεαρχών της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη και Βασίλη Κικίλια.

Είπε, επίσης, ότι την ερχόμενη Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη για να έχει πλήρη εικόνα κατάστασης, στις 15 Φεβρουαρίου έχει καλέσει τους 18 πρέσβεις των χωρών της ΕΕ στην Ελλάδα, για να τους επισημάνει τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις. Δύο μέρες μετα στη σύνοδο του ΕΛΚ θα συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως οι κ.κ Γιούνκερ, Ντόλ, Βέμπερ, Μοσχοβισί και άλλοι. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ζήτημα ειναι πρωτίστως ανθρωπιστικό, αλλά ταυτόχρονα και ασφαλείας.

«Αφορά όχι μόνο την Ελλάδα. Αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και τελικά τη διεθνή κοινότητα. Η Ελλάδα είναι σύνορο του ευρωπαϊκού χώρου και γι΄ αυτό έχει αναλαβει ύψιστη αποστολή σε περίοδο κρίσης. Περιμένει από τους εταίρους σταθερή στήριξη και αλληλεγγύη» πρόσθεσε, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Ξεκίνησε με ιδεοληψία, αμηχανία, απραξία και τώρα πια αποδέχτηκε δυσβάσταχτες δεσμεύσεις για τη χώρα που προέκυψαν από τη συμφωνία της, στις 25/10. Τίποτα δεν έχει εξειδικευτεί και δεν έχει προχωρήσει. Αυτές τις δεσμεύσεις που ανέλαβε να υλοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις ανέλαβε χωρίς συγκεκριμένα αντισταθμιστικά» υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος, ενώ εξαπέλυσε πυρά και κατά της Τουρκίας.

«Δεν έχει τηρήσει διμερείς συμφωνίες απέναντι στην Ελλαδα και την ΕΕ. Δεν έχει αντιμετωπίσει στις ακτές της το πρόβλημα των παράνομων διακινητών προσφύγων. Ο,τι και να γίνει στη θάλασσα δεν θα είναι ικανό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αν δεν αντιμετωπιστεί στην πηγή του, στις ακτές της Τουρκίας» είπε συγκεκριμένα.

«Δεν θα πρέπει κανείς να κουνάει το δάκτυλο στη Ελλάδα της κρίσης που έχει αναλαβει το βάρος. Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως είναι αιχμάλωτη σε ιδεοληψίες και σε ανεπάρκεια» ανέφερε και υπενθύμισε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για ανοικτά σύνορα, δηλώσεις της τότε αρμόδιας υπουργού για μετανάστες που λιάζονται και εξαφανίζονται, την πρώτη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η Αμυγδαλέζα, δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ περί μετακίνησης τζιχαντιστών στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, που προκάλεσαν έντονη καχυποψία και δυσφορία των εταίρων.

«Οπισθοχώρηση στο κεκτημένο της συνθήκης Σένγκεν είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα για διάβρωση των θεμελίων των μεγάλων επιτευγμάτων της ΕΕ. Θα είναι μια πολυ επικίνδυνη εξέλιξη» υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σχετικά με τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών, ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εδώ και έναν χρόνο επιχειρεί συστηματικά να τις πλήξει.

«Αγγίζει τα όρια της θεσμικής εκτόπισης, σαφής επιδίωξη αδρανοποίησης και άλωσης των ανεξάρτητων αρχών. Υπάρχει αλλεργία της κυβέρνησης σε αυτές τις αρχές» είπε, ενώ ειδικά για το ΕΣΡ έκανε λόγο για ιδιότυπο εσωκομματικό ξεκαθάρισμα μεταξύ της ηγεσίας της αρχής και του υπουργού Επικράτειας.

Στη συνέχεια για την επιτροπή ανταγωνισμού ανέφερε ότι η στάση της κυβέρνησης «επιβεβαιώνει τη βούληση της κυβερνητικής άλωσης των ανεξάρτητων αρχών».

Για τους αγρότες

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη στάση της απέναντι στους αγρότες εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε: «Υπήρξε έγκαιρη ανακοίνωση της ΝΔ, όπου αναφέραμε ότι συμμεριζόμαστε απολύτως την αγωνία των αγροτών, κατανούμε την αγανάκτηση που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση με ψεύτικες υποσχέσεις και τονίζαμε ότι η έκφραση αυτής της αγωνίας θα πρέπει να έχει σεβαστά από όλους όρια. Η ελληνική οικονομία θα πρέπει να κινείται ανεμπόδιστα. Το αγροτικό ζήτημα είναι εξαιρετικά σύνθετο. Και αυτό συμπαρασύρει και το ασφαλιστικό των αγροτών».

«Χρειάζεται μία σταθερή βάση συζήτησης και για να υπάρξει αυτό χρειάζεται μία σε βάθος γνώση και ειλικρινής διάλογος με τους αγρότες. Οι αγρότες είναι παραγωγική δύναμη της χώρας. Πρέπει να γίνει ο διάλογος για να διαμορφωθεί το σταθερό πλαίσιο» τόνισε, απαντώντας σε όσους έκαναν λόγο για υποκεινούμενα επεισόδια από τη ΝΔ.

«Αυτό το παιχνίδι κατανομής ευθυνών στους ιδεολογικούς αντιπάλους, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να τελειώσει. Έχουμε συνολική αντίδραση του αγροτικού κόσμου σε αυτό που σωστά εισπράττουν ως κοροϊδία εις βάρος τους. Όλος ο αγροτικός κόσμος αισθάνεται αδικημένος και δικαιολογημένα. Τον δαίμονα του λαϊκισμού τον έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σχετικά άρθρα