Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Γυαλιά καρφιά» στη Βουλή με απρέπειες Λοβέρδου στον Παππά (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Ανδρέας Λοβέρδος, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Κινητοποιήσεις, Νίκος Βούτσης, Νίκος Παππάς,

Άγρια κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Όλα έγιναν για την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας για τα τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με την οποία η ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει κατά πόσο θα εγκρίνει την πρόταση για τον αριθμό των αδειών που θα κάνει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία μετά το «μπλόκο» που έστησε η ΝΔ στον διορισμό των μελών του ΕΣΡ ώστε να μην γίνει η δημοπράτηση των αδειών.

Σε έξαλλη κατάσταση, ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλεσε τον Ν. Παππά άσχετο, ζητώντας του να… κάτσει κάτω. Απο τα κυβερνητικά έδρανα αντέδρασε ο υπουργός επικρατείας διαμαρτυρόμενο.

Αμέσως, ο υπουργός σηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε έντονα με αποτέλεσμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να του απαντήσει σκληρά: «Είσαι άσχετος. Να καθίσεις κάτω. Ντροπή σου. Είσαι άσχετος. Να μιλάς καλά σε εμένα. Εδώ δεν θα τραμπουκίζεις. Πέντε χρόνια σας έχουμε υποστεί, δεν μας φοβίζετε».

«Κύριε Υπουργέ, για να το κλείσω», είπε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο κ. Λοβέρδος: «Δεν είστε υπουργός της Βόρειας Κορεάς και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το Κοινοβούλιο, κοινοβούλιο που κάθε υπουργός θα το μετατρέπει σε χουντικό κοινοβούλιο. Θα είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε…».

Η παραπάνω δήλωση έφερε την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένταση στη Βουλή.

Με παρέμβασή του από τα βουλευτικά έδρανα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποστήριξε την συνταγματικότητα της διάταξης ενώ αποκάλυψε και την πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης.

«Μέσα από την ανάληψη ευθύνης από την Βουλή επιθυμούμε να αποσυμπιεστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από ενδεχόμενες πιέσεις που ασκούνται από συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα ώστε την Δευτέρα στην Διάσκεψη, αποσυμπιεσμένοι από κάθε πίεση από οικονομικά συμφέροντα να μπορούν να προχωρήσουν σε μια ουσιαστική συζήτηση για το ΕΣΡ» είπε ο κ. Βούτσης. Υπενθύμισε ακόμα την περίοδο της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή λέγοντας ότι «υπάρχει παρελθόν που είναι όνειδος για την Δημοκρατία με την βαθύτατη υπονόμευση της κυβέρνησης Καραμανλή από λομπίστες οικονομικών συμφερόντων που συνωθούνταν στις Βρυξέλλες για να καταπέσει ο νόμος περί βασικού μετόχου».

«Κύριε Λοβέρδο, υπάρχουν φράσεις οι οποίες τους πολιτικούς τους ακολουθούν. Για λόγους δικού σας αυτοσεβασμού δράττομαι της ευκαιρίας να σας καλέσω να ανακαλέσετε τα περί “χουντικού κοινοβουλίου”», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στη βουλή.

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι αν ο ομιλών είχε παρατείνει τις άδειες των υπαρχόντων τηλεοπτικών αδειών με μόνο δική του υπογραφή. Νύχτα. Είχε φέρει μία τροπολογία 31/12 /2015 για να συνεχιστεί το καθεστώς της ανομίας, πάλι νύχτα, πάλι με υπουργική υπογραφή, δεν θα είχατε κανένα πρόβλημα. Και αυτό προσωπικά με θλίβει».

Ο κ. Παππάς, αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στην συνταγματικότητα της τροπολογίας για την αδειοδότηση των καναλιών, επισήμανε ότι: «και ο πρόεδρος της βουλής, αλλά και ο κ. Λάππας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν συμπαγώς μία επιχειρηματολογία η οποία καταρρίπτει όλες τις αιτιάσεις για την συνταγματικότητα».

Τέλος ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βάλει επιτέλους τάξη. Διαθέτει και την πολιτική βούληση, την αποφασιστικότητα και θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να πει τέλος σε αυτή την ντροπή που δεν τιμά κανέναν».

Σχετικά άρθρα