Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΜΑΤ κατά αγροτών και κατηγορίες για προβοκάτσια ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Βαγγέλης Αποστόλου, Βίντεο, Ελληνική Κυβέρνηση, Θεσσαλονίκη, Κινητοποιήσεις, Μπλόκα Αγροτών,

Νέα έκκληση σε διάλογο απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κάνοντας ωστόσο λόγο για «προβοκατόρικες δυνάμεις της Δεξιάς και Ακροδεξιάς που υποκινούν τις συγκρούσεις» μετά τα επεισόδια που ματαίωσαν το άνοιγμα της έκθεσης Agrotica.

«Μετά την άρνηση στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουμε τώρα, δυστυχώς, μια κλιμάκωση της έντασης.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα επεισόδια των τελευταίων ωρών, ο αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και η παρεμπόδιση των εγκαινίων της AGROTICA, μιας γιορτής για την πόλη και τον αγροτικό κόσμο, εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών.

Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς” δήλωσε ο Β. Αποστόλου.

Οι πρώτες συγκρούσεις αγροτών και αστυνομικών και μάλιστα εντός αστικού ιστού είναι γεγονός, καθώς το μεγαλειώδες συλλαλητήριο περίπου 20.000 αγροτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξελίχθηκε σε «μάχη» σώμα με σώμα των ΜΑΤ με αγρότες-διαδηλωτές.

Στο μεταξύ τα μπλόκα που έχουν αποκόψει το εθνικό οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία της χώρας συνεχίζονται και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Οι δρόμοι κλείνουν για περισσότερες από δυο ώρες κάθε ημέρα και πλέον τα μπλόκα φθάνουν ακόμα και τις πέντε ώρες στην περιοχή των Τεμπών και την Εγνατία Οδό.

Σε 14 σημεία σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο συνεχίζουν να βρίσκονται οι αγρότες προχωρώντας σε καθημερινή βάση σε πολύωρο αποκλεισμό της κυκλοφορίας.

Στην Πελοπόννησο τα δυο κύρια μπλόκα βρίσκονται στο Αίγιο και τον Ισθμό της Κορίνθου. Στη Βοιωτία στην περιοχή του Κάστρου και της Αμφίκλειας, στη Θεσσαλία το βασικό μπλόκο είναι στην κοιλάδα των Τεμπών, ενώ πιο ψηλά προς την Θεσσαλονίκη φραγμοί έχουν στηθεί στην Κατερίνη, στην Εγνατία στο ύψος του κόμβου Νησελίου.

Στη δυτική Μακεδονία αγρότες έχουν μπλοκάρει το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, ενώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν μπλόκα στον κόμβο του αεροδρομίου και στα διόδια των Μαλγάρων.

Μπλόκα έχουν στηθεί και στην ανατολική Μακεδονία στο τελωνείο του Προμαχώνα στις Σέρρες, στη Δράμα στο τελωνείο της Εξοχής, ενώ μπλόκα έχουν στήσει και οι αγρότες του Έβρου στις εξόδους της χώρας προς την Τουρκία.

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ ανδρών της Αστυνομίας και αγροτών σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Εξαγριωμένοι αγρότες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μπροστά από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για να εμποδίσουν τον κ. Αποστόλου να φτάσει στο χώρο. Από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί αγρότες στο κέντρο της πόλης, κραδαίνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ο Λευκός Πύργος «βούλιαξε» στα τρακτέρ.

Σχετικά άρθρα