Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτική θύελλα από τις προκλητικές δηλώσεις του ελεγκτή της τρόικας για τον Αλέξη Τσίπρα

Πολιτική θύελλα από τις προκλητικές δηλώσεις του ελεγκτή της τρόικας για τον Αλέξη Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Θοδωρής Δρίτσας, Νάντια Βαλαβάνη, Νίκος Βούτσης, Νίκος Χουντής, Ότμαρ Κάρας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Πάνος Σκουρλέτης, Σίμος Κεδίκογλου,

Ιδιαίτερη αίσθηση έχουν προκαλέσει τα αιχμηρά σχόλια του ελεγκτή της τρόικας Ότμαρ Κάρας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής, ο οποίος μάλιστα είναι αντιπρόεδρος της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής την Τετάρτη είπε ότι σε συνάντηση που είχε με τον Α. Τσίπρα τον περασμένο Δεκέμβριο, επί μία και πλέον ώρα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν είχε να πει απολύτως τίποτα!

Αναλυτικά οι δηλώσεις Ο. Κάρας:

“Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα. Εκεί πάνω από μια ώρα τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας ως ηγέτη της αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες είναι οι προτάσεις σας, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μια ώρα δεν έλεγε τίποτα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης. Το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω”

ΣΥΡΙΖΑ: “Ανυπόστατοι ισχυρισμοί του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά”

Οργισμένη ήταν η απάντηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην επίμαχη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής. Με κοινή τους δήλωση οι Νίκος Χουντής, Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας χαρακτήρισαν “ψευδείς και συκοφαντικούς” τους ισχυρισμούς του κ. Κάρας εναντίον του κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι “γεννούν ερωτηματικά”:

“Ο κ. Κάρας, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή του κόμματος της κας Μέρκελ και του κου Σαμαρά, στην Επιτροπή, ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις.

Τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε ότι δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα αλλά την Κύπρο.

Τους ανυπόστατους αυτούς ισχυρισμούς δεν υιοθέτησε ο έτερος των συνεισηγητών στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση παραδόθηκε στην επιτροπή ένα εκτενές και αναλυτικό κείμενο συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δουλειά της επιτροπής.

Υπενθυμίζουμε επίσης μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή θα συναντήσει στην Ελλάδα και οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της Τρόικα”.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, είπε στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ότι οι δηλώσεις Κάρας δημιουργούν πολιτικό ζήτημα. Στο ίδιο κλίμα και ο εκρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έκανε λόγο για “απρέπεια και χοντράδα” του κ. Κάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Κάρας ότι “έκανε το χατίρι στον φίλο του κ. Σαμαρά και δε σεβάστηκε ούτε την ιδιότητά του, ούτε τη χώρα που τον φιλοξενεί”. Ο κ. Σκουρλέτης αντέτεινε ότι στη συνάντηση στο Στρασβούργο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη Μαύρη Βίβλο τις συστάσεις του.

Για “ΣΥΡΙΖΑ α λα καρτ” έκανε λόγο ο Σίμος Κεδίκογλου

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μίλησε αργότερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, λέγοντας για το θέμα του Κάρας: “Από εκεί που ήταν σεβαστός και ‘θεός’, ξαφνικά όταν είδαν ότι δεν τους βολεύουν αυτά που λέει τον έριξαν στον πυρ το εξώτερον.. Ίδια μεταχείριση είχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Πρόκειται για ΣΥΡΙΖΑ α λα καρτ”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Μαύρη Βίβλος -στην οποία αναφέρθηκε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης- δεν είναι θέσεις. “Ας ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους για να μιλήσουν μετά μαζί μας, να αντιπαρατεθούμε, αλλά με συγκεκριμένες θέσεις” πρόσθεσε.

Βενιζέλος κατά Τσίπρα για τα “εύκολα λόγια”

Μιλώντας στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε τα όσα είπε ο Ότμαρ Κάρας για τη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα.

“Το ζήτημα είναι τεράστιας σημασίας. Δείχνε ότι τα λόγια μέσα είναι εύκολα, η διαπραγμάτευση έξω είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ότι χωρίς να έχουμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, χειροπιαστό δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας και δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ των Ελλήνων” τόνισε.

Σχετικά άρθρα