Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aλεξιάδης: Καμία νέα φορολόγηση στη ναυτιλία

Aλεξιάδης: Καμία νέα φορολόγηση στη ναυτιλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Ναυτιλία, Τρύφων Αλεξιάδης, Φορολογία,

Δεν σχεδιάζεται καμία νέα φορολόγηση, ούτε για τη ναυτιλία ούτε για τους αγρότες», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης.

Ειδικότερα, μιλώντας για τα φορολογικά θέματα, ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει σαφή θέση και σχέδιο για το τι θα κάνει το επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει plan b. Παράλληλα, επεσήμανε ότι επιθυμία του επιτελείου είναι να προχωρήσει γρήγορα η αξιολόγηση, έτσι ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει ο διάλογος για το χρέος.

Ειδικά για το ζήτημα της φορολόγησης της ναυτιλίας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι βασικό κριτήριο αποτελεί το αν επηρεάζεται ή όχι η ανταγωνιστικότητα της. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «’Όποιοι έρχονται και λένε για αύξηση της φορολογίας της ναυτιλίας πρέπει να μας απαντήσουν-αύξηση της φορολογίας μέχρι ποιο σημείο -γιατί αν η φορολογία της ναυτιλίας στην Ελλάδα περάσει από ένα επίπεδο και πάνω που αντέχει η ανταγωνιστικότητά της, τότε εξυπηρετούνται άλλα συμφέροντα και δεν γίνεται με κίνητρο να αυξήσουμε τα δημόσια έσοδα γιατί θα χάσουμε και αυτά που έχουμε». Ταυτόχρονα, ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι «χώρες αυτές που κατηγορούν την Ελλάδα για ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, έχουν σε ειδικές φορολογίες ευνοϊκότερες διατάξεις από ό,τι η Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα