Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mητσοτάκης: Έχετε αποτύχει, κοροϊδέψατε τους Έλληνες

Mητσοτάκης:  Έχετε αποτύχει, κοροϊδέψατε τους Έλληνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εταιρείες, Βουλή των Ελλήνων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής περιόδου της Ελλάδας.Έχετε αποτύχει. Κοροϊδέψατε τους Έλληνες. Φτάσατε τη χώρα κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες και οργανώσατε πολιτική φιέστα» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό δεν είναι πρόσκληση σε διάλογο, είναι πρόκληση».

«Όταν τάζατε τη 13η σύνταξη δεν ξέρατε για τη μη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού;» ρώτησε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό.

«Η κοινωνία σας γυρίζει την πλάτη, είτε φοράει γραβάτα είτε όχι. Αναρωτηθήκατε γιατί οι αγρότες δεν έρχονται να μιλήσουν μαζί σας. Μήπως πρέπει εσείς να πάτε να μιλήσετε μαζί τους κ. Τσίπρα;» ρώτησε τον πρωθυπουργό.

«Δημιουργείτε συνταξιούχους δύο ταχυτήτων, το σχέδιο σας πολεμά την παραγωγική Ελλάδα» συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης εκτιμώντας πως «το σχέδιο οδηγεί σε πόλεμο γενεών, είναι πρόχειρο και μη κοστολογημένο, είναι ένα αποσπασματικό μπάλωμα».

Κάνοντας αυτοκριτική για το πώς φτάσαμε ως εδώ παραδέχθηκε ότι όταν προωθήθηκε η μεταρρύθμιση από τον Τάσο Γιαννίτση «η δικιά μας παράταξη δεν βοήθησε» και ρώτησε τον κ. Τσίπρα: Τι έκανε τότε ο Συνασπισμός;

«Η ηγεσία του Συνασπισμού ήταν οι πρώτοι καταγγέλλοντες του ασφαλιστικού Γιαννίτση – Αναβάλλοντες και καταγγέλλοντες μας έφτασαν μέχρι εδώ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι ένα σύστημα στρεβλό «με εξαιρέσεις και προνόμια που διαμορφώθηκε περιστασιακά» και στο οποίο συνετέλεσαν η γήρανση του πληθυσμού, οι πολλές πρόωρες συντάξεις και η υψηλή ανεργία.

Για να υπάρχει μια σταθερή λύση στο ασφαλιστικό σύστημα, χρειάζεται μια νέα κοινωνική συμφωνία (σ.σ. χρησιμοποιώντας, όπως είπε, μια φράση του Τάσου Γιαννίτση), είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο μέχρι το 2060. Και μετά ήρθατε εσείς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Σχετικά άρθρα