Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Τουρκία,

Την απραξία της Τουρκίας στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της απέναντι στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στηλιτεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λευκωσία.

«Προσδοκούμε από την Τουρκία, να υπάρξει μια αλλαγή της στάσης στην αντιμετώπιση του Κυπριακού ζητήματος. Θα ήθελα να προσθέσω ότι, ως Ελλάδα, αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και προς την Ευρώπη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δυστυχώς, τα δείγματα γραφής, τα οποία έχει δείξει η Τουρκία σε αυτό το πεδίο της πολιτικής, δεν είναι ενθαρρυντικά. Ελπίζω, πραγματικά, να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, ώστε να περιοριστούν οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές, για να μη βρίσκεται η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή ενός πολύ μεγάλου ανθρωπιστικού προβλήματος» καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά άρθρα