Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποσταθεροποίηση για “βελούδινο πραξικόπημα” με γαλάζιους αγρότες

Αποσταθεροποίηση για “βελούδινο πραξικόπημα” με γαλάζιους αγρότες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Κυβέρνηση,

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης με στόχο την εκβίαση πολιτικών εξελίξεων εντός του 2016 “βλέπουν” στο Μέγαρο Μαξίμου, φωτογραφίζοντας ως ιθύνοντα νου τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και συμφέροντα πίσω από μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι ΝΔ και μιντιακά συμφέροντα έχουν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για την πρόκληση κοινωνικού χάους με μοναδικό αντικειμενικό σκοπό να πέσει η κυβέρνηση. Ως αιχμή του δόρατος του σχεδίου αποσταθεροποίησης εκλαμβάνονται οι επιθέσεις γαλάζιων αγροτοσυνδικαλιστών κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες περνούν στην κοινή γνώμη ως αντιδράσεις αγανακτισμένων αγροτών, με στόχο να ενταθούν οι πιέσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου, σε μία κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης και μεσούσης της διαδικασίας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο για υπόγειες διασυνδέσεις και “ντιρεκτίβες” της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης με γαλάζιους συνδικαλιστές ανά την επικράτεια, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων μέσα από περιστατικά που αναπαράγονται άμεσα από τα Μέσα και κανάλια, τα οποία “δίνουν λυσσαλέα μάχη για να διατηρήσουν το υπάρχον status quo και να μην περάσουν από το ταμείο…”.

Σε αυτό αποδίδουν και την ανένδοτη στάση υπέρ των κινητοποιήσεων που δείχνουν, εμφανιζόμενοι ανυποχώρητοι ακόμα και μετά την έκκληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για διάλογο. “Ορισμένοι… αγανακτισμένοι αγρότες που συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων παίρνουν ντιρεκτίβες από τη Συγγρού και με την άρνηση συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ενώ αυτό ζητούσαν νωρίτερα, εκτείθενται” αναφέρει κορυφαίο στέλεχος του Μαξίμου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αγροτοσυνδικαλιστής-υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. πρωτοστάτησε στην εισβολή “αγανακτισμένων αγροτών” στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες, ενώ οι “γαλάζιοι” αγροτοσυνδικαλιστές πρωταγωνιστούν σε όλα τα μπλόκα ανά τη χώρα. Συν τοις άλλοις, ο “συγκεντρωσιάρχης” του Κυρ. Μητσοτάκη στα Χανιά ήταν ο “αγανακτισμένος” Κρητικός αγρότης που εμφανιζόταν στα κανάλια και διαμαρτυρόταν για τα μέτρα της κυβέρνησης.

Αυτήν την “κινηματική” έκφανση της ΝΔ και το επιχειρούμενο “βελούδινο πραξικόπημα”, όπως το χαρακτηρίζουν στο Μαξίμου, θα επιχειρήσει να αποκαλύψει ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό, πιέζοντας τη ΝΔ να καταθέσει συγκεκριμένες αντιπροτάσεις, προκειμένου να δείξει πως αφενός δεν υπάρχει και αφετέρου ότι η όποια εναλλακτική θα επιφέρει πολύ μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τα συνήθη υποζύγια.

Σχετικά άρθρα