Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δεν πιάνει ούτε 50 δισ. ευρώ η Ελλάδα από τις ιδιωτικοποιήσεις”

“Δεν πιάνει ούτε 50 δισ. ευρώ η Ελλάδα από τις ιδιωτικοποιήσεις”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γερμανία, Ελληνική Κυβέρνηση, Ιδιωτικοποιήσεις, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ΤΑΙΠΕΔ,

Στον «ουτοπικό στόχο» για έσοδα 50 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις, που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρονται με δημοσιεύματά τους οι γερμανόφωνες εφημερίδες.

Ειδικότερα, στην πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην κινεζική Cosco αναφέρεται η Stuttgarter Zeitung σημειώνοντας ότι ο κινεζικός όμιλος αναλαμβάνει το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ έναντι 368,5 εκατομμυρίων ευρώ, δεσμευόμενο παράλληλο για επενδύσεις ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ.

«Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται μια σημαντική ιδιωτικοποίηση», γράφει χαρακτηριστικά, εντούτοις προσθέτει πως ο διακηρυγμένος στόχος για τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ από την πώληση κρατική περιουσίας δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται, αφού μέχρι στιγμής εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία μόλις 3 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η γερμανόφωνη εφημερίδα της Ελβετίας, Neue Zürcher Zeitung, σχολιάζοντας ότι «λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2015, η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα διέκοψε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμένος.

Αυτή είχε δρομολογηθεί από τον προκάτοχό του, τον συντηρητικό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η εν λόγω ιδιωτικοποίηση περιλαμβάνεται στους όρους των διεθνών πιστωτών που σε αντάλλαγμα παρέχουν οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα