Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Δεν αρκεί το ασφαλιστικό, χρειάζονται και άλλα

Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Δεν αρκεί το ασφαλιστικό, χρειάζονται και άλλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημόσιο Χρέος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Κριστίν Λαγκάρντ, Νταβός,

Την πρόθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε το Ταμείο, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Στην ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ επισημαίνει την ανάγκη να πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως αναφέρεται.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά και στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, για το οποίο το ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι πρέπει να ελαφρυνθεί, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Επιπλέον, στο μενού της συνάντησης Τσίπρα – Λαγκάρντ βρέθηκαν και οι λίστες φοροδιαφυγής, με τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των ελέγχων και να εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα μπουν στα Ταμεία χρήματα.

Νωρίτερα, ο έλληνας πρωθυπουργός είχε τετ α τετ με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, με τον οποίο συζήτησε για το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και για το χρέος. Ο κ. Λιου επανέλαβε σταθερή θέση των Ηνωμένων Πολιτειών υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σχετικά άρθρα