Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο σύμμαχος του Τσίπρα για να αναγκάσει σε συναίνεση τον Μητσοτάκη

Ο σύμμαχος του Τσίπρα για να αναγκάσει σε συναίνεση τον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Στη συνάντηση που είχε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, του ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα.

Όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός δημοσιοποίησε σε ανάρτησή του στο twitter «Ενημερώσαμε, σήμερα, τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη για όλα τα ανοιχτά και φλέγοντα θέματα. H αντιπολίτευση πρέπει να πάρει θέση για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, τη Δημόσια Διοίκηση και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές», ανέφερε ο πρωθυπουργός για να καταλήξει ότι «είναι ώρα, μια νέα γενιά πολιτικών, να υπερβεί τη μικροπολιτική αντιπαράθεση και να μιλήσει ειλικρινά για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας».

Με τις δηλώσεις του αυτές ο Αλέξης Τσίπρας, είναι προφανές ότι προτρέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία να συναινέσουν στις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, στο δημόσιο, αλλά και γενικότερα να αποδεχτούν όλα τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές.

Τι τον κάνει να πιστεύει, όμως, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εδώ και καιρό έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα τον διευκολύνει και θα υπερψηφίσει όλα τα προαναφερόμενα μέτρα που έρχονται;

Πολύ απλά το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά τα προτείνουν οι δανειστές που είναι γνωστό πλέον ότι δέχονται διαταγές από την Γερμανία και την Άνγκελα Μέρκελ.

Και η Νέα Δημοκρατία και φυσικά ο νέος της πρόεδρος ανήκουν στην μεγάλη πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το οποίο διαφεντεύει η Άνγκελα Μέρκελ.

Εκτιμούν λοιπόν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι η Μέρκελ θα πιέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεχτεί τα μέτρα που θα φέρει ο Τσίπρας, αφού αυτά θα είναι τελικά λίγο-πολύ τα προτεινόμενα από την Γερμανία.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας συνεχώς καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση κυρίως για το ασφαλιστικό, αλλά και για το ΔΝΤ, γνωρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί επί της ουσίας να διαφοροποιηθεί από τα “θέλω” και τα “πιστεύω” της Γερμανίας και των άλλων εταίρων που ανήκουν στο χώρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Άλλωστε η πρακτική άσκησης πιέσεων από τους εταίρους είναι γνωστή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού τέτοιου είδους “παραινέσεις” έγιναν και το καλοκαίρι, ώστε η ΝΔ να υπερψηφίσει τα μέτρα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Και μάλιστα, τώρα το πληρώνει ακριβά, αφού όλη η ρητορική της κυβέρνησης κατά της ΝΔ, όταν τα στελέχη της αρνούνται ότι πρέπει να στηρίξουν σκληρά μέτρα στην Βουλή, είναι ότι και η ΝΔ τα έχει ήδη ψηφίσει από το καλοκαίρι.

και μάλιστα Στη Νέα Δημοκρατία γίνονται συζητήσεις για τις ισορροπίες που θα πρέπει να κρατήσουν, γνωρίζοντας ότι και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν (σ.σ. συμφωνία Ιουλίου) η γαλάζια παράταξη δέχθηκε πιέσεις και τηλεφωνήματα προκειμένου να στηρίξει κοινοβουλευτικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά άρθρα