Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η μεγάλη κωλοτούμπα του Κορκίδη για το ασφαλιστικό

Η μεγάλη κωλοτούμπα του Κορκίδη για το ασφαλιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανδρέας Ανδρεάδης, Ασφαλιστικές Εισφορές, Βασίλης Κορκίδης, Γιώργος Καββαθάς, Γιώργος Κατρούγκαλος, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Θεόδωρος Φέσσας, ΣΕΒ,

Ως η μεγάλη κωλοτούμπα των εκπροσώπων των εμπόρων μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή στάση του προέδρου της ΕΣΕΕ (έμποροι) Βασίλη Κορκίδη, για το ασφαλιστικό.

Κάτω από τις οξύτατες αντιδράσεις των απλών εμπόρων ο πρόεδρος του αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αποκηρύξει το ασφαλιστικό Κατρούγακλου το οποίο για τους δικούς του λόγους είχε επικροτήσει και μάλιστα στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ως γνωστό, τόσο ο Κορκίδης, όσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος του ΣΕΒ (βιομήχανοι) Θεόδωρος Φέσσας και του ΣΕΤΕ (ξενοδόχοι) Ανδρέας Ανδρεάδης είχαν σφίξει το χέρι του Αλέξη Τσίπρα και του είχαν δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει η “μεταρρύθμιση” Κατρούγακλου, συμφωνώντας ακόμη και για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Η στάση αυτή των “εκπροσώπων” του εργοδοτικού συνδικαλισμού, όμως, καθόλου δεν άρεσε στους επιχειρηματίες και ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους που αντέδρασαν δυναμικά και έστειλαν “μηνύματα” στους δήθεν εκπροσώπους τους.

Αποτέλεσμα; Οι επικεφαλής των φορέων του εργοδοτικού συνδικαλισμού άρχισαν να “τα μαζεύουν” και σήμερα έκαναν την μεγάλη κωλοτούμα.

Ο Κορκίδης έβγαλε ανακοίνωση της ΕΣΣΕ ότι θα κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, για την οποία πάντως ο κ. Κορκίδης είχε συναινέσει!

Η ΕΣΕΕ τονίζει ότι με το κλείσιμο των καταστημάτων εκφράζει την αγωνία της «για τους πληττόμενους συναδέλφους στον ΟΑΕΕ» και ζητεί από κυβέρνηση και δανειστές να αντιληφθούν «ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό οικονομική επίθεση και στα όρια του οριστικού λουκέτου, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη “ασφαλιστική φορολογία” και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που λέει “δόξα τω Θεώ, επιβίωσα και πάλι” στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέες εκπλήξεις και προβλήματα “λερναίας ύδρας” που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του ανοικτό».

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ του Καββαθά, που και αυτός είχε συναινέσει για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, η οποία καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κλείσουν τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις τους στις 4 Φεβρουαρίου και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ότι η πρόταση της κυβέρνησης με τις ρυθμίσεις που εμπεριέχει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς οδηγεί στην εξαθλίωση τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, χωρίς ταυτόχρονα να λύνει το ασφαλιστικό και το θέμα της βιωσιμότητας του.

Σχετικά άρθρα