Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιδού όλο το σχέδιο Μητσοτάκη για τη Ν.Δ. – Οι αλλαγές που προωθούνται

Ιδού όλο το σχέδιο Μητσοτάκη για τη Ν.Δ. – Οι αλλαγές που προωθούνται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Έτοιμο είναι το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα Νέα Δημοκρατία που οραματίζεται. Στις 15 με 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr και του δημοσιογράφου Σταύρου Παπαντωνίου.

Όπως λέει το ρεπορτάζ η ημερομηνία έχει κλειδώσει, με το μείζον ωστόσο να είναι οι αλλαγές που προωθεί ο νέος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, που φαίνεται να έχει οραματιστεί μία σύγχρονη ευρωπαική κεντροδεξιά.

Οι τρεις άξονες

Οι τρεις βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα στηθεί η νέα Νέα Δημοκρατία είναι α) οι θητείες β) Τα όργανα και γ) η αξιολόγηση. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εισαγάγει αυτούς τους τρεις πυλώνες, που θα αναδείξουν την αξιοκρατία και θα αποτελέσουν τον προθάλαμο της νοοτροπίας του για την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται και αναβάθμιση του ρόλου των μελών, καθώς θα δοθεί σαφές στίγμα για τα δικαιώματα , αλλά και τις υποχρεώσεις των 404.000 νεοδημοκρατών που συμμετείχαν στις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου. Το μέλος της ΝΔ από δω και στο εξής θα ξέρει ακριβώς το πλαίσιο του τι σημαίνει να είναι μέλος , που μπορεί να συμμετάσχει και πως μπορεί να παράξει πολιτική. Είναι βέβαιο πως θα υπάρχει και κάποιο οικονομικό αντίτιμο, στην προσπάθεια να γίνει η ΝΔ οικονομικά υγιής, ενώ θα δίδεται και σαφές πλαίσιο συμμετοχής στα όργανα.

Τέλος τα ρουσφέτια

Ανάμεσα στις σκέψεις είναι και η αναβάθμιση του ρόλου της Πολιτικής Επιτροπής με μία σημαντική αλλαγή που μελετάται να είναι το ασυμβίβαστο μεταξύ του βουλευτή και της θητείας στην Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα έχει στόχο την παραγωγή πολιτικής. Το βασικό σκεπτικό είναι να δοθεί τέλος στην πελατειακή νοοτροπία της «βοήθειας» σε έναν πολίτη, αφού κάποιο πρόβλημα που έχει ένας είναι σχεδόν βέβαιο πως θα το έχουν και άλλοι. Ο στόχος λοιπόν είναι τα προβλήματα να ομαδοποιηθούν και να αποτελέσουν την βάση παραγωγής πολιτικής.

Δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο

Αρχές Φεβρουαρίου θα δοθεί στην δημοσιότητα μία πλατφόρμα με την οποία θα ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση πάνω σε φλέγοντα πολιτικά ζητήματα. Ο λόγος που γίνεται αυτό, δεν είναι άλλος από το στίγμα που θέλει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το οποίο δεν είναι αρχηγοκεντρικό, αλλά θα σχηματίζει μία πυραμίδα που σε πολλές περιπτώσεις θα πηγαίνει ανάποδα και θα έχει την λογική «από κάτω προς τα πάνω».

Οι ΝΟΔΕ θα διατηρηθούν , απλά θα αλλάξουν δομή με στόχο να είναι εγγύτερα στα προβλήματα του κόσμου, ενώ υπάρχει σκέψη και μία σειρά από καινοτομίες, που θα πλησιάζουν τα μεγάλα ευρωπαικά κόμματα. Το βέβαιο είναι πως μετά τις 17 Απριλίου όπου η ΝΔ θα έχει πλέον νέο καταστατικό που θα οριοθετεί το νέο κόμμα όπως το οραματίζεται ο πρόεδρος της, θα ξεκινήσει και επικοινωνιακή αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα με στόχο η ΝΔ να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά άρθρα