Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάιντεν προς Σαμαρά: “Διαρκής υποστήριξη των ΗΠΑ για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη”

Μπάιντεν προς Σαμαρά: “Διαρκής υποστήριξη των ΗΠΑ για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζο Μπάιντεν,

Την συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας ως συνέπεια της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από την Κυβέρνηση καλωσόρισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υποσχόμενος “διαρκή υποστήριξη των ΗΠΑ για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και την ευημερία”, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί, πριν τις εκδηλώσεις στο Λευκό Οίκο, για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Ο κ. Μπάιντεν «εξέφρασε την εκτίμησή του για τον πολύτιμο ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος του ΝΑΤΟ», ενώ «οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εν εξελίξει κατάσταση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των επερχόμενων εκλογών του Μαΐου και την ανάγκη να σταθούν ενωμένοι απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Συζήτησαν, επίσης, τη σημασία της διατλαντικής συνεργασίας για την ενεργειακή ασφάλεια».

Τέλος, όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, «ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την εκτίμησή του προς την Ελλάδα για την υποστήριξή της για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα επανενώνει την Κύπρο σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

Απόψε Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο η καθιερωμένη ετήσια τελετή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην οποία αναμένεται να μιλήσουν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Σχετικά άρθρα