Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τόσκας: Οι Τούρκοι δεν κάνουν όσα υποσχέθηκαν

Τόσκας: Οι Τούρκοι δεν κάνουν όσα υποσχέθηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Bild, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νίκος Τόσκας, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία που πέτυχε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισημαίνοντας πρόσθεσε ότι η ροή των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα έχει μειωθεί ελάχιστα.

Όπως τόνισε ο κ. Τόσκας, η κυβέρνηση δίνει μάχη με τον χρόνο για να ολοκληρωθούν τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ), ενώ μέχρι σήμερα το ελληνικό κράτος έχει επιβαρυνθεί με 2 δισ. ευρώ για την υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών. Ειδική αναφορά έκανε και στο θέμα της τρομοκρατίας, που όπως υπογράμμισε, δεν πρέπει να συνδέεται με την κρίση των προσφύγων.

Αναφορικά με τον ρόλο της Τουρκίας στην προσφυγική κρίση, τόνισε τα εξής: «Οι τουρκικές αρχές δεν πράττουν αυτό που πρέπει προκειμένου να εμποδίσουν αυτούς τους ανθρώπους να έρχονται ή να μειώσουν τις ροές, παρά τη συμφωνία με την ΕΕ. Μιλώ μόνο για τα γεγονότα. Δεν έκαναν αυτό που υποσχέθηκαν να κάνουν. Δεν προσπάθησαν ιδιαίτερα να μειώσουν τις ροές… Και σε ότι αφορά την μετεγκατάσταση, δέχθηκαν πίσω μόλις 43 μετανάστες

Σχετικά άρθρα