Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας για τις αναπηρικές συντάξεις

Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας για τις αναπηρικές συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πιέρ Μοσκοβισί, Συντάξεις, Συντάξεις Αναπήρων, Υπουργείο Εργασίας,

Οι δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί «δεν αφορούν στο προσχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο» αναφέρει σε  ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, σχολιάζοντας την απάντηση του Επιτρόπου σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή. Όπως μάλιστα επισημαίνεται, η απάντηση «έχει προφανώς γραφτεί πριν από την αποστολή του προσχεδίου στους θεσμούς».

Όπως αναφέρει το υπουργείο «η απάντηση του Επιτρόπου όχι απλώς δεν “ξεμπροστιάζει” το Υπουργείο Εργασίας, όπως γράφουν τα χαλκεία της παραπληροφόρησης, αλλά δείχνει ξεκάθαρα τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε η μεταρρύθμιση και εφαρμόζονταν όπως είχαν οι προβλέψεις του μνημονίου».

«Η πρόταση της κυβέρνησης, αντιθέτως, στο άρθρο 7 προβλέπει ρητά την εξαίρεση από κάθε μείωση των αναπηρικών συντάξεων του νόμου 612/1977 ενώ για τις υπόλοιπες ο υπολογισμός θα γίνει στο υψηλότερο επίπεδο της νέας εθνικής σύνταξης και όχι στα 360 ευρώ που προέβλεπε το άρθρο 2 του νόμου 3863/2010, τα οποία ήδη θα είχαν γίνει 343 λόγω του συστήματος αναπροσαρμογής του νόμου αυτού.Το κόστος των προστατευτικών αυτών ρυθμίσεων έχει συνυπολογιστεί στα ποσοτικά στοιχεία που έχουν αποσταλεί στους θεσμούς. Το Υπουργείο βρίσκεται, άλλωστε, σε διάλογο με την ΕΣΑΜΕΑ για να εξασφαλιστεί η πληρέστερη προστασία των ατόμων με αναπηρία», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Σχετικά άρθρα