Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FAZ: Οι απειλές προς την Ελλάδα έπιασαν τόπο…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Frankfurter Allgemeine Zeitung, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Σε άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας στην Αθήνα κάνει λεπτομερή αναφορά στη δυσαρέσκεια έναντι της Ελλάδας αναφορικά με τον ελλιπή τρόπο φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Η δυσαρέσκεια διατυπώθηκε, όπως υπενθυμίζει, από τον Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Κ.Ο. του Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή, ο οποίος πρότεινε μάλιστα την προσωρινή έξοδο της χώρας από τη ζώνη του Σένγκεν και στη συνέχεια από τον Μάρκους Ζέντερ, υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας, ο οποίος από την πλευρά του ανέφερε ότι το τρίτο πρόγραμμα θα έπρεπε να είχε συνδεθεί και με τον όρο διαφύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

«Αλλά όταν ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο είπε ότι έφτασε η ώρα να βγει η Ελλάδα από το Σένγκεν (…) ανησύχησε η Αθήνα, γιατί επανήλθε στη μνήμη ότι το καλοκαίρι του 2015 παραλίγο να επέλθει ένα Grexit και ότι τέτοιες συζητήσεις μπορεί να έχουν απρόβλεπτη δυναμική, τη στιγμή μάλιστα που η νέα λέξη Schexit γεννήθηκε πολύ γρήγορα».

Ο Γερμανός αρθρογράφος υπενθυμίζει επίσης τις αιτιάσεις του επικεφαλής της Frontex Φαμπρίτσε Λετζέρι ότι η Αθήνα καθυστερεί την ενεργοποίηση μεθοριακών φυλάκων από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ και συνεχίζει: «Οι συζητήσεις περί Schexit έφεραν αποτελέσματα. Πριν από την επίσκεψη Παυλόπουλου σήμερα στο Βερολίνο, Ευρωπαίος διπλωμάτης ανέφερε ότι οι Έλληνες αντελήφθησαν πως δεν πρόκειται να αποφύγουν το καθήκον και την υποχρέωση ταυτοποίησης των προσφύγων. Γνωρίζουν ότι βρίσκονται υπό παρακολούθηση κι έτσι τώρα εργάζονται καλύτερα».

Σχετικά άρθρα