Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καλοβλέπουν τη συνεργασία στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μανιάτης, ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ, Φώφη Γεννηματά,

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε την πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά για μια ενιαία κεντροαριστερή παράταξη ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Λυκούδης χαιρέτισε και τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη για συμμαχίες με προγραμματικές συμφωνίες και όχι με χειραψίες.

Ο κ. Λυκούδης υποστήριξε πως δεν αμφισβητείται ο κ.Θεοδωράκης στην ηγεσία του Ποταμιού, ενώ τόνισε ότι τα προβλήματα του κόμματος αφορούν την πολιτική του ταυτότητα και την πολιτική του στρατηγική.

Όπως είπε, δεν πιστεύει σε μηχανιστικές συνενώσεις κομμάτων αλλά σε ένα νέο μεγάλο ξεκίνημα.

Την ίδια ώρα ο κ. Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ είπε ότι κάθε κόμμα που θα συμμετάσχει θα μπορεί να κρατήσει την οργανωτική του αυτοτέλεια αλλά ξεκαθάρισε ότι ο χώρος αυτός που θα εκφράζει την σοσιαλδημοκρατία θα είναι ενιαίος με έναν επικεφαλής.

Η ηγεσία θα εκλεγεί από τον λαό μετά τον Ιούνιο τόνισε ο κ. Μανιάτης και αφού θα έχει προηγηθεί συνέδριο που θα αποφασίσει για όνομα, σύμβολο και άλλα θέματα προγραμματικού λόγου.Πάντως, απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Την θέση ότι Το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να αποτελέσει έναν πόλο πίσω από τον οποίο θα συνασπιστούν όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα της χώρας διατύπωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός.

«Το Ποτάμι δεν έγινε για να είναι ένα κόμμα του 3 ή του 7%.

Αλλά για να γίνει ένας μεγάλος πόλος που θα συμπεριλαμβάνει τα κόμματα που θέλουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» τόνισε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Ψαριανός.

Όπως είπε ο βουλευτής του Ποταμιού, σε αυτόν τον πόλο χωρούν κόμματα όπως η Ένωση Κεντρώων, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, η ευρωπαϊκή ΝΔ που ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Ψαριανός εξέφρασε την ελπίδα του να ευοδωθεί ο διάλογος στο χώρο αυτό και να καταλήξει σε θετικά αποτελέσματα.

Συνεργάτες της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη αναγνωρίζουν σε κάθε περίπτωση ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, το πιθανότερο είναι μόνο ένα κόμμα στον χώρο του Κέντρου να επιβιώσει. Συνεπώς φαίνεται πως πάμε στο αμοιβαίο “συνοικέσιο”…

Σχετικά άρθρα