Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Φώφη καρφώνει τον Βενιζέλο και ανοίγει παράθυρο σε ΣΥΡΙΖΑ

Η Φώφη καρφώνει τον Βενιζέλο και ανοίγει παράθυρο σε ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Βενιζέλος, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,

Ευθείες βολές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με τη συνεργασία του κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία. Η κα Γεννηματά απηύθυνε τα πυρά της κατά της προηγούμενης ηγεσίας της παράταξης, λέγοντας πως “όταν συνεργαστήκαμε με τη Δεξιά δεν επιμείναμε στην προγραμματική συμφωνία και δώσαμε την εντύπωση ότι ταυτιζόμαστε με τη Δεξιά. Αυτό ηταν λάθος”.

“Με τη Δεξιά έχουμε ριζικές ιστορικές και πολιτικές διαφορές” πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τραβώντας διαχωριστικές γραμμές με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις περί αβύσσου που χωρίζει τα δύο κόμματα, η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως την δεδομένη περίοδο ήταν εθνική ανάγκη για συνεργασία και έκτοτε το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει στον ιδεολογικό του χώρο.

Μιλώντας στο MEGA η κα Γεννηματά τόνισε πως το κάλεσμα για μια μεγάλη δημοκρατική συμπράταξη που απηύθυνε δεν είναι κάτι καινούργιο και το είχε πει για πρώτη φορά πριν τις εκλογές. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για συμπόρευση και συμπαράταξη, όπου το κάθε κόμμα από αυτά που θα μετέχουν θα κρατά το χαρακτήρα του και όλοι μαζί θα προχωρήσουν με βάση το ίδιο μοντέλο προς ένα κοινό στόχο.

Η ίδια τόνισε πως αν και θα είναι υποψηφία για επικεφαλής αυτής της κοινοβουλευτικής ομάδας θα μπορούσε να κάνει πίσω και πρόσθεσε:

“Δεν διστάζω όμως να πω ότι για να υπάρξει αυτό το άνοιγμα για να πετύχουμε την ενότητα όλων αυτών των δυνάμεων, θα πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να αφήσουμε τους μικροεγωισμούς. Πρέπει να πάμε σε μια προγραμματική συνδιάσκεψη για να συμφωνήσουμε σε ένα νέο σχέδιο, σε ένα νέο πλαίσιο για την Ελλάδα, στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Αυτά είναι που πρέπει να συνδέσουν τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας”.

Ως στόχο χαρακτήρισε τη δημιουργία μίας “Ελιάς της Σοσιαλδημοκρατίας”, με τον επικεφαλής της οποίας να αναδεικνύεται μέσα από τις εκλογές. Τόνισε δε, πως δεν πάμε σε συνεδρια με τις παθογένειες το παρελθόντος αλλά προγραμματική συνδυάσκεψη για σύνθεση απόψεων και προτάσεων για να έχουμε λύσεις και διεξόδους.

Αναφερόμενη στη δημοσκοπική άνοδο της ΝΔ μετά την εκλογή Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι είναι λογικό να δημιουργηθεί σε ένα κόμμα το πρώτο διάστημα όταν εκλέγεται ένας νέος αρχηγός.

Τέλος, απαντώντας στο αν ήταν λάθος ή όχι η διαγραφή Γρηγοράκου είπε πως ο βουλευτής απομακρύνθηκε διότι με τις δηλώσεις του υπονόμευσε την ενότητα και τη συνοχή της ΚΟ και συκοφάντησε συναδέλφους.

Σχετικά άρθρα