Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Μπόργιανς: “Είστε διάσημος στην Ελλάδα”

Τσίπρας σε Μπόργιανς: “Είστε διάσημος στην Ελλάδα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Μέγαρο Μαξίμου, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, Φοροδιαφυγή,

Μήνυμα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής έστειλαν με τη συνάντησή τους το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μαξίμου τον κ. Μπόργιανς τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Χαρακτήρισε σημαντικές τις πληροφορίες που η χώρα μας έλαβε και τόνισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες και λίστες, αλλά είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τις αξιοποιεί. Μετά τη λίστα Λαγκάρντ έχουμε τη λίστα Μπόργιανς. Είστε διάσημος στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Ο κ. Μπόργιαρνς αναφέρθηκε στην εμπειρία που απέκτησε η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία όταν κατά την κρίση που τους είχε πλήξει το 2008 και το 2009, και όταν αξιοποιήθηκαν τέτοιες λίστες αποδίδοντας έσοδα στο Δημόσιο.

«Καλό θα ήταν να αξιοποιούνται τέτοιες λίστες και όχι μόνο να γίνονται περικοπές δαπανών», σχολίασε ο κ. Μπόργιαρνς όταν άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει πως η ελληνική κυβέρνηση συζητά με τους εταίρους για τα έσοδα που θα μπορούσαν να προέλθουν από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής», είπε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα