Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιμένει η κυβέρνηση για αύξηση των εισφορών στους επιστήμονες

Επιμένει η κυβέρνηση για αύξηση των εισφορών στους επιστήμονες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναστάσιος Πετρόπουλος, Ασφαλιστικές Εισφορές, Ελεύθεροι Επαγγελματίες,

Επιμένει η κυβέρνηση για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στο MEGA, η σύνδεση εισφορών με το καθαρό εισόδημα είναι ένα δίκαιο σύστημα.

Σχετικά με το επιχείρημα των δικηγόρων και των άλλων επιστημονικών φορέων ότι δεν θα έχουν κίνητρο να δηλώνουν περισσότερα χρήματα λόγω αυξημένων εισφορών και θα επέλθει έκρηξη αδήλωτων εισοδημάτων είπε ότι “δεν μπορούμε να δικαιολογούμε μια τέτοια αντίληψη”.

Αναγνώρισε όμως ότι “τα τεχνικά θέματα προσαρμογής των αναγκαίων κανόνων για να μην υπάρξουν υπέρμετρες επιβαρύνσεις που θα ωθούν κάποιον να βγουν από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν θα συμβούν”.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι όλα τα δεδομένα και τα μέτρα θα αποτιμηθούν, σημειώνοντας ότι το 65% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν κάτω από 7.000 εισόδημα καθαρό ετησίως.

Διαβεβαίωσε ότι “οι νέοι επαγγελματίες και επιστήμονες θα έχουν στην αφετηρία της ασφάλισής του θα έχουν ένα πολύ χαμηλότερο ποσό να καταβάλλουν μέχρι να σταθούν στα πόδια τους”.

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος αποκάλυψε ότι την Τετάρτη θα βγάλει η αρμόδια τεχνική επιτροπή το πλαφόν για τη συνολική επιβάρυνση για φόρους και εισφορές και επέμεινε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις.

Σχετικά άρθρα