Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόσκληση Γεννηματά για ένα ενιαίο κόμμα στην κεντροαριστερά

Πρόσκληση Γεννηματά για ένα ενιαίο κόμμα στην κεντροαριστερά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κεντροαριστερά, ΠΑΣΟΚ, Σοσιαλδημοκρατία, Φώφη Γεννηματά,

Πρόσκληση στα κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα για την δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος στην κεντροαροστερά απευθύνει η Φώφη Γεννηματά.

Μά άρθρο της στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ,Φώφη Γεννηματά προτείνει την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς μέσα από ανοικτές διαδικασίες διαλόγου όλων των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου που περιλαμβάνει, τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού κέντρου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας.

Με στόχο την ενοποίηση και την ενιαία πολιτική έκφραση του χώρου ως ενιαίας παράταξης η κ. Γεννηματά προτείνει «…. την διεξαγωγή Πολιτικής, Διακηρυκτικής, Προγραμματικής Συνδιάσκεψης τον Μάρτιο που θα αποφασίσει την διακήρυξη του φορέα , το όνομα και τα σύμβολα και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας.Μια συνδιάσκεψη στην βάση της αναλογικής εκπροσώπησης με σεβασμό της πρόσφατης εθνικής εκλογικής ετυμηγορίας και εξασφάλιση της εκπροσώπησης όλων των ζωντανών δημιουργικών και παραγωγικών εκφράσεων της κοινωνίας»,

Η πρόσκληση αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται «…στα πολιτικά κόμματα κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά, τις κινήσεις και ομίλους , τα αυτόνομα στελέχη που εκφράζονται από τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και προέρχονται από την κοίτη της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς και προτείνω να συνδιαμορφώσουμε έναν ενιαίο πολιτικό οργανισμό με τη μορφή μιας συμπαράταξης,που δεν θα καταργεί την αυτοτέλεια των συμμετεχόντων».

Προτείνει,επίσης,τον ερχόμενο Μάιο να ακολουθήσει η άμεση εκλογή από τη βάση του επικεφαλής της συμπαράταξης με δύο προϋποθέσεις:Ανοικτό μητρώο έως την ημέρα της εκλογής και κανείς αποκλεισμός.

Σχετικά άρθρα