Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαφαζάνης: “Παρακρατικός” ο ρόλος Στουρνάρα – Να πάρει θέση ο Παυλόπουλος

Λαφαζάνης: “Παρακρατικός” ο ρόλος Στουρνάρα – Να πάρει θέση ο Παυλόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Γιάννης Στουρνάρας, Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (ΙΕΤΑ) Νομισματοκοπείο, Λαϊκή Ενότητα, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Σέρρες,

«Το πρωτοφανές σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο των ελεύθερων επαγγελματιών στην Αθήνα επιβεβαιώνει ότι κυβερνητικό μνημονιακό αντιασφαλιστικό έκτρωμα δεν θα περάσει. Θα σαρωθεί από τις γιγάντιες κοινωνικές κινητοποιήσεις των μισθωτών, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και της νεολαίας», τόνισε ο επικεφαλής της Παναγιώτης Λαφαζάνης από τις Σέρρες, όπου βρίσκεται για ομιλία σε συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε επίσης, ότι «τόσο τα αντιασφαλιστικά, όσο και τα αντιαγροτικά μέτρα θα συντρίψουν την κυβέρνηση μέσα στην κοινωνία και θα οδηγηθούμε γρήγορα, ίσως τους πρώτους μήνες του 2016, σε ανατρεπτικές εξελίξεις».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις Στουρνάρα, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο διοικητής της ΤτΕ «δεν αποδεικνύεται μόνο συκοφάντης και λασπολόγος αλλά και αυτοαποκαλύφθηκε ότι έπαιξε σε μια κρίσιμη φάση της πορείας της χώρας έναν απαράδεκτο “παρακρατικό” ρόλο, ως “παραεξουσία” σε βάρος του τόπου και των ομαλών, με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία, εξελίξεων».

«Ο κ. Στουρνάρας πρέπει να απαντήσει από ποιους είχε τις πληροφορίες για κατάληψη του Νομισματοκοπείου, με ποιους πρώην πρωθυπουργούς συνωμοτούσε, πέρα από κάθε αρμοδιότητά του, και τι έλεγαν μεταξύ τους», ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, ενώ σημείωσε επίσης πως «θα πρέπει επίσης να μιλήσει άμεσα και να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, τον οποίο εμπλέκει ο κ. Στουρνάρας».

«Δεν μπορεί, με τις πλάτες της κυβέρνησης, να επιχειρεί να γίνει “τιμητής” και να αυτοαναγορευθεί “σωτήρας” της χώρας», προσέθεσε ο κ. Λαφαζάνης, λέγοντας ότι «ο διοικητής της ΤτΕ είναι υπόλογος και ένοχος μεγάλων σκανδάλων, όπως αυτά της ΑΤΕ, του ΤΤ και της εκχώρησης της Eurobank στη διεθνή κερδοσκοπία, τα οποία κόστισαν δεκάδες δισ. στο ελληνικό Δημόσιο και επιβάρυναν την οικονομική πορεία της χώρας», για τα οποία «πρέπει να λογοδοτήσει και θα λογοδοτήσει όσο και αν τον στηρίζουν τα μνημονιακά πολιτικά και οικονομικά κατεστημένα».

Σχετικά άρθρα