Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος της ύφεσης και ανάπτυξη “βλέπει” ο Σταθάκης για το 2016

Τέλος της ύφεσης και ανάπτυξη “βλέπει” ο Σταθάκης για το 2016
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, Οικονομική Ανάπτυξη, Οικονομική Ύφεση,

Τέλος της ύφεσης και ανάπτυξη ύψους έως και 1,5% προβλέπει για το τρέχον έτος ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην γερμανική οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche» που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σταθάκης εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξος από ό,τι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προβλέπει για το 2016 συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,5%, ενώ εκτιμά ότι το προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων είχε λιγότερο αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από αυτές που ανέμεναν οι διεθνείς δανειστές.

Αντί για 2,5% η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε το 2015 κατά 0,6-0,7%, αναφέρει ο κ. Σταθάκης – σε αυτό βοήθησαν οι ισχυρές επιδόσεις του Τουρισμού, η αύξηση των εξαγωγών και τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον των διαρθρωτικών κονδυλίων από τις Βρυξέλλες.

«Αυτή τη χρονιά δεν θα έχουμε κενό στον προϋπολογισμό», τονίζει ο υπουργός Οικονομίας, αν και, όπως αναφέρει το περιοδικό, οι διεθνείς δανειστές προβλέπουν έλλειμμα 0,5%-0,9% του ΑΕΠ, το οποίο αντιστοιχεί σε 0,9-1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά άρθρα