Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αβραμόπουλος: Αν καταρρεύσει η Σένγκεν θα είναι το τέλος της Ευρώπης

Αβραμόπουλος: Αν καταρρεύσει η Σένγκεν θα είναι το τέλος της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Συνθήκη Σένγκεν,

Την θέση ότι εάν καταρρεύσει η Σένγκεν, έχει έρθει το τέλος της Ευρώπης διατύπωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ομιλία του ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς.

Η κατάσταση χειροτερεύει», όσον αφορά το προσφυγικό» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι εξακολουθούν να καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά περίπου 3.000 έως 4.000 άνθρωποι.

Ο Επίτροπος άφησε να εννοηθεί ότι η συνεργασία των κρατών μελών της ΕΕ στο προσφυγικό είναι ελλιπής, ενώ χαρακτήρισε προβληματική ως έναν βαθμό και τη συνεργασία της Ευρώπης με την Τουρκία.

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή, διακυβεύεται η ενότητά μας. Όλο και περισσότερα κράτη επανεισάγουν τους συνοριακούς ελέγχους» είπε ο Επίτροπος, τονίζοντας ότι η απάντηση πρέπει να είναι μία κοινή ατζέντα.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ο κανονισμός του Δουβλίνου για τη χορήγηση ασύλου θα πρέπει «να αναθεωρηθεί σε βάθος» και σημείωσε ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει «τον Μάρτιο πρόταση για την αναθεώρησή του».

«Η ζώνη Σένγκεν δεν πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Εάν καταρρεύσει η Σένγκεν, τότε θα είναι η αρχή του τέλους του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Η Σένγκεν δεν είναι το πρόβλημά μας, είναι το μεγαλύτερό μας επίτευγμα» υπογράμμισε ο κ.Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι «τώρα πρέπει να κάνουμε όλοι το καλύτερο δυνατό για να βεβαιωθούμε ότι η Σένγκεν θα συνεχίσει να υπάρχει».

Σχετικά άρθρα