Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Δεν πήραμε απάντηση ακόμη για το ασφαλιστικό από τους δανειστές

Κατρούγκαλος: Δεν πήραμε απάντηση ακόμη για το ασφαλιστικό από τους δανειστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Γιώργος Κατρούγκαλος, Μνημόνιο, Συντάξεις,

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα λάβει επίσημη απάντηση από τους δανειστές σχετικά με τις προτάσεις της για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, όπως δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι η λογική των πιστωτών είναι να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, όμως έχουν δεχτεί την εθνική σύνταξη και τους ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους.

Η Αθήνα προκρίνει την αύξηση των εισφορών από εργοδότες και εργαζόμενους ως λύση για την εξεύρεση των 600 εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να βρεθούν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος εξοικονόμησης 1,8 δισεκατομμυρίου για το 2016, όπως οι θεσμού έχουν διαρρεύσει εξ αρχής ότι θεωρούν την εν λόγω πρόταση υφεσιακή.

Μιλώντας στον ANT1 λίγες ώρες πριν το πρώτο Eurogroup του νέου έτους, o υπουργός Εργασίας επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, λέγοντας λιτά ότι «δεν το διαπραγματευόμαστε».

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές, είπε ότι η Αθήνα «θα δώσει μάχη» ώστε να προστατευθούν.

Μιλώντας χθες Τετάρτη σε δημοσιογράφους, ενόψει του Eurogroup, αξιωματούχος της ευρωζώνης είπε ότι οι ελληνικές προτάσεις για το ασφαλιστικό είναι πολύ φιλόδοξες και θα συνιστούν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τον εξορθολογισμό του όλου συστήματος, ειδικά σε ό,τι αφορά τον αριθμό των Ταμείων.

Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις.

Σχετικά άρθρα