Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας «στριμώχνει» τον Κυριάκο στη Δημόσια Διοίκηση

Ο Τσίπρας «στριμώχνει» τον Κυριάκο στη Δημόσια Διοίκηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νεοφιλελευθερισμός, ΣΥΡΙΖΑ,

Στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης θα μιλήσει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα αναλύσει την μεταρρύθμιση που επιχειρεί η κυβέρνησή του στη δημόσια διοίκηση.

Το γεγονός ότι το θέμα συνέπεσε με την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα αποτελέσει και το πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο ηγετών.

Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη Μητσοτάκη για το δημόσιο, είναι απειλή για τους δημοσίους υπαλλήλους και αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να χτυπήσει ακριβώς εκεί τον νέο αντίπαλο του στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Το σχετικό νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης» αναμένεται να προωθηθεί εντός των ημερών και μεταξύ των άλλων θα διαμορφώνει τα νέα κριτήρια για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και για την επιλογή προϊσταμένων και στελεχών σε θέσεις ευθύνης.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε τις λεπτομέρειες ενός Νομοσχεδίου-τομή στη Δημόσια Διοίκηση της χώρας. Μια ριζοσπαστική προοδευτική Διοικητική Μεταρρύθμιση που δεν τόλμησαν κυβερνήσεις που όμνυαν είτε στον δήθεν εκσυγχρονισμό είτε στη δήθεν επανίδρυση του κράτους. Βάζουμε τέλος στο πελατειακό, κομματικό κράτος. Δίνουμε ανάσα και εμπιστοσύνη στους δημόσιους λειτουργούς» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σχετικά άρθρα