Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σόιμπλε σε Τσακαλώτο: Εφαρμόστε ότι έχει συμφωνηθεί

Σόιμπλε σε Τσακαλώτο: Εφαρμόστε ότι έχει συμφωνηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Δημόσιο Χρέος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πολ Τόμσεν,

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Αμερικανό ομόλογο του Τζακ Λιου -όπου ο τελευταίος του διεμήνυσε ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να ξεχάσει τα περί αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα- η συνάντηση που είχε Τσακαλώτου-Σόιμπλε απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κατά τη συνάντηση που διήρκησε 70 λεπτά, ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε στον κ. Σόιμπλε 15 σελίδες με τις 74 μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η Αθήνα μέχρι σήμερα σε διάφορους τομείς και επίσης του παρουσίασε τις θέσεις της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους.

Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της συνάντησης κυκλοφόρησαν φήμες ότι ήταν παρών και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Κι αυτό γιατί ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δυο υπουργών την πόρτα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών πέρασε ο κ. Τόμσεν. Ωστόσο, η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι το στέλεχος του ΔΝΤ δεν συμμετείχε στη συνάντηση.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο για μία καλή συνάντηση, σε ουσιαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με την ίδια, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί και να γίνουν τα βήματα, το ένα μετά το άλλο, ενώ επισημάνθηκε ότι δεν έχει αλλάξει η γερμανική θέση για το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Αν και μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική πλευρά φαίνεται να παρέμεινε σταθερή στην άποψη της περί παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σχετικά άρθρα