Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Συνάντηση με Ντάισελμπλουμ πριν από τον Σόιμπλε…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Ευκλείδης Τσακαλώτος,

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έχει την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ευρώπη ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την επερχόμενη πρώτη αξιολόγηση.

Η πιο κρίσιμη συνάντηση θα έρθει αύριο στο Βερολίνο, όπου ο κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο έλληνας ΥΠΟΙΚ έχει ήδη πραγματοποιήσει στάσεις στη Ρώμη, το Παρίσι και το Ελσίνκι, αποσπώντας θετικά σχόλια από τους ομολόγους του.

Η πιο θετική τοποθέτηση ήλθε από τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος δήλωσε «πεπεισμένος» για τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις της, τασσόμενος μάλιστα υπέρ του να αρχίσει γρήγορα η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους.

Σε θετικό κλίμα διεξήχθησαν οι συναντήσεις με τον Πιερ Κάρλο Παντοάν στη Ρώμη και τον Αλεξάντερ Στουμπ στο Ελσίνκι. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και τις προοπτικές της ευρωζώνης μέσα στο 2016, με δεδομένη την προσφυγική κρίση αλλά και την προσπάθεια τραπεζικής ενοποίησης.

Σχετικά άρθρα