Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρή μάχη με Μητσοτάκη και αναχώματα στο κέντρο από τον Τσίπρα

Σκληρή μάχη με Μητσοτάκη και αναχώματα στο κέντρο από τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι ο νέος πρόεδρος στη Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορέσει να απαγκιστρωθεί από τη «σκληρή» Δεξιά του σαμαρικού περιβάλλοντος που τον στήριξε, γεγονός το οποίο εφόσον επιβεβαιωθεί θα αφήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ πεδίο επεκτατικής δράσης στο χώρο του κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας που ούτως ή άλλως είναι δρομολογημένο με το επερχόμενο Συνέδριο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση φαίνεται να εντοπίζεται σε κάθε περίπτωση στο χώρο του κέντρου καθώς ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Λεβέντης αντλούν από τον ίδιο χώρο, ενώ ο Μητσοτάκης έχει τη δυνατότητα να τους διεμβολίσει. Δεν είναι σαφές την ίδια στιγμή αν ο Μητσοτάκης θα εκληφθεί ως νεοφιλελεύθερη απειλή από το εκλογικό σώμα ή όχι. Το μόνο βέβαιο είναι πως η πιθανότητα κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ έχει εξανεμιστεί.

Ο Μητσοτάκης σε κάθε περίπτωση αναμένεται να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση ως ο “εκπρόσωπος των δανειστών” και των ακραίων απαιτήσεων τους.

Την ίδια ώρα η “ασφάλεια” της μη ύπαρξης ουσιαστικού αρχηγού στη ΝΔ που της έδινε τη δυνατότητα να μην καταθέτει προτάσεις και ως εκ τούτου να προστατεύεται από την ανυπαρξία πολιτικού κόστους, έχει φύγει από τη μέση καθώς ο Μητσοτάκης θα πρέπει να εκτεθεί βάσει θέσεων.

Επίσης το εσωκομματικό σκηνικό στη Νέα Δημοκρατία, κάθε άλλο παρά αρμονικό είναι καθώς ο νέος αρχηγός θα πρέπει να “παντρέψει” τους ακροδεξιούς που τον στήριξαν ανοιχτά, με το καραμανλικό στρατόπεδο και την “κεντρώα” ΝΔ που υποτίθεται πως εκπροσωπεί.

Την ίδια ώρα παρά τις προσπάθειες διεμβολισμού του Κέντρου από την μητσοτακική ΝΔ στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν πως δεν θα καταφέρει να πάρει παρά μόνο τους ρέποντες προς το νεοφιλελευθερισμό, συμπεριλαμβανομένου ενδεχομένως ακόμα και του Βενιζέλου.

Σχετικά άρθρα