Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ύφεση 1,8% για την Ελλάδα το 2016 “βλέπει” το Bloomberg

Ύφεση 1,8% για την Ελλάδα το 2016 “βλέπει” το Bloomberg
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Οικονομική Ύφεση,

Ύφεση 1,8% αναμένεται να καταγράψει η Ελλάδα το 2016, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg για την παγκόσμια οικονομία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2015 και αφορούσε 93 οικονομίες του κόσμου. Η Ελλάδα εμφανίζεται την τρίτη υψηλότερη ύφεση, μετά της Βενεζουέλας (3,3%) και της Βραζιλίας (2,5%).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, «το 2016 είναι ακόμη γεμάτο προκλήσεις, καθώς σ οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,8%, καθιστώντας πολύ δυσκολότερη την αποπληρωμή του χρέους ύψους εκατοντάδων δισ. δολαρίων».

Ως αποτέλεσμα, προσθέτει το αμερικανικό δημοσίευμα, η σημαντική ελάφρυνση του χρέους δεν θα καταστεί εφικτή, επιμηκύνοντας το ελληνικό «δράμα». Ειδική μνεία κάνει και στις πιέσεις εξαιτίας του μεταναστευτικού κύματος.

Εκτός των προαναφερθέντων χωρών, ύφεση θα καταγράψουν το Εκουαδόρ και η Ρωσία (0,5%). Για την οικονομία της Αργεντινής, οι οικονομολόγοι προβλέπουν μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ οι υπόλοιπες χώρες αναμένεται να σημειώσουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

Οι πέντε υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης προβλέπονται για ασιατικές χώρες: Την Ινδία (7,4%), το Βιετνάμ (6,6%), τα Μπανγκλαντές (6,6%), την Κίνα (6,5%) και τη Σρι Λάνκα (6,4%).

Σχετικά άρθρα