Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενότητα και διεύρυνση “πλασάρει” στη ΝΔ ο Μητσοτάκης

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Πλακιωτάκης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

O Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε τη μεγάλη ανατροπή και αναδείχθηκε νικητής στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, έβαλε τις βάσεις της πολιτικής του σε δύο κατευθύνσεις. Την ενότητα και τη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας.

Βάσει των τελικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, Γ. Τραγάκη, ο κ. Μητσοτάκης έλαβε το 52,43% (173.297 ψήφους) έναντι 47,57% που έλαβε ο κ. Μεϊμαράκης (157.124 ψήφοι).

Προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από πλήθος κόσμου συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη.

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, όπου ήταν παρόντες οι κ.κ.Πλακιωτάκης και Τραγάκης, ο κ.Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ανανέωσης και διεύρυνσης του κόμματος.

«Χρέος μας η ΝΔ να γίνει κεντροδεξιά παράταξη. Θα εργαστώ και για τη διεύρυνση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Με απολυτο σεβασμό στην παράδοση της θα ανανεώσουμε τη ΝΔ. Ζητούμε από τη ΝΔ να ανακαλύψει τις βασικές αξίες που υπηρέτησε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι «αυτές είναι οι αξίες απέναντι στο λαϊκισμό μιας αναποτελεσματικής κυβέρνησης».

«Στόχος η ΝΔ να εκφράσει τους πολίτες της κοινής λογικής που αντιμάχονται τον λαϊκισμό. Θα έχουμε ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από κρίση. Δεν περισσεύει κανείς. Στόχος μου να εξασφαλίσω την ενότητα αλλά να πετύχω και τη διεύρυνση. Με τη στήριξή σας θα πετύχουμε τον στόχο μας» κατέληξε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.

«Και πρωθυπουργός» του ευχήθηκε από την πλευρά του ο απερχόμενος προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Καλή επιτυχία ευχήθηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη, τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Επιπλέον, σε ανάρτησή του στο twitter  ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ευχαρίστησε όλους όσους τον εμπιστεύτηκαν και τον ακολούθησαν σε αυτήν την πορεία.

Όπως έγραψε «ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν και με ακολούθησαν σε αυτήν την πορεία».

Νωρίτερα, είχαν φθάσει στα γραφεία του κόμματος ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενώ από το πρωί ήταν και ο πρώην βουλευτής Κερκύρας και συνεργάτης του Νίκος Γεωργιάδης.

«Η ΝΔ θα έχει σύντομα ένα πειστικό εναλλακτικό λόγο απέναντι στον λαϊκισμό μιας ανίκανης Κυβέρνησης» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη της ηγεσίας του κόμματος από τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Το 2016 θα είναι μια παρά πολύ καλή χρόνια για τη ΝΔ» είπε ο κύριος Μητσοτάκης και υποσχέθηκε ανανέωση της ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία του κόμματος και γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες»

Σχετικά άρθρα