Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πονοκέφαλος” ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κυβέρνηση

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εκλογή του δημιουργεί προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβάνονται πως ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα ακολουθήσει σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή.

Ένα επιπλέον στοιχείο που γεννά προβληματισμό είναι το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ως εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς και όχι της κυρίως ειπείν δεξιάς.

Ως εκ τούτου απευθύνεται σε μεγάλο κομμάτι του πολιτικού ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ που κλίνει προς το κέντρο παρά στην αριστερά και αυτό ενδεχομένως να δώσει σταδιακά πλειοψηφικό ρεύμα στον νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Ομοίως είναι κοινά αντιληπτό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει μια αίσθηση ανανέωσης στο πολιτικό σκηνικό λόγω και της ηλικίας του ενώ οι δημόσιες σχέσεις του στο εξωτερικό, είναι από τα πολύ δυνατά χαρτιά του.

Την ίδια στιγμή ο καραμανλικός δίαυλος μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, ουσιαστικά καθίσταται ανενεργός με την επικράτηση του μητσοτακικού μπλοκ.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα προκαλέσει έκπληξη η πιθανή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον νεοεκλεγέντα.

Η κυβέρνηση βλέπει τρία αδύνατα σημεία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκεί θα επικεντρωθεί η πολιτική κριτική εναντίον του: Στο γεγονός ότι είναι καθαρά νεοφιλελεύθερος, στο ότι στηρίχτηκε από την ακροδεξιά πτέρυγα των “Σαμαρικών” που δεν θα μπορέσει να την αποκλείσει από το κόμμα και στο ότι είναι απόγονος πρώην πρωθυπουργού, κάτι που τον καθιστά σαφέστατα ως συνεχιστή του παλαιού κατεστημένου…

Σχετικά άρθρα