Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γ. Σακελλαρίδης: “Οι άστεγοι δεν είναι σκουπίδια”

Γ. Σακελλαρίδης: “Οι άστεγοι δεν είναι σκουπίδια”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Άστεγοι, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Δήμος Αθήνας, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Η βίαιη εκδίωξη των αστέγων συμπολιτών μας από την Αστυνομία στην πλατεία Κουμουνδούρου, στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας αναφέρει:

“Χθεσινά δημοσιεύματα εφημερίδων θέτουν σοβαρά ερωτήματα για τη διαφάνεια στον τρόπο επιλογής των 70 αστέγων που θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα που διαχειρίζεται ο Δήμος Αθηναίων. Την ίδια στιγμή, η «Ανοιχτή Πόλη» δέχτηκε καταγγελίες από αστέγους της περιοχής της πλατείας Κουμουνδούρου ότι, την Τετάρτη το βράδυ, αστυνομικοί της ομάδας «Δίας» τους εκδίωξαν βίαια από την πλατεία και κατέστρεψαν τα πρόχειρα καταλύματά τους.

Η ξεκάθαρη θέση της «Ανοιχτής Πόλης» είναι ότι το ανθρωποκυνηγητό και η πολιτική «μηδενικής ανοχής» δεν λύνουν, αλλά απλώς ανακυκλώνουν τα προβλήματα. Οι άστεγοι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως πρόβλημα της ίδιας τάξης με τα σκουπίδια, αλλά ως άνθρωποι με οξύ πρόβλημα επιβίωσης. Αυτό που χρειάζονται, και που η δημοτική αρχή οφείλει να επεξεργαστεί, είναι η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης σε μόνιμη βάση. Υπενθυμίζουμε ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχει θέσει το 2015 ως όριο για την επίλυση του προβλήματος στέγασης στις ευρωπαϊκές πόλεις, πράγμα που προφανώς δεν μπορεί να επιτευχθεί με αστυνομικές επιχειρήσεις.

Ζητάμε από τον κ. Καμίνη, ο οποίος επαίρεται για τη μείωση των κονδυλίων αλληλεγγύης στον προϋπολογισμό του Δήμου, να απαντήσει αν θεωρεί επαρκή την πολιτική του στο ζήτημα των αστέγων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Τον καλούμε επίσης να πάρει μια σαφή θέση απέναντι σε «επιχειρήσεις» σαν αυτή της πλατείας Κουμουνδούρου. Ο απερχόμενος Δήμαρχος οφείλει να διευκρινίσει αν αυτού του είδους οι ενέργειες είναι αποτέλεσμα δικών του παρεμβάσεων προς τον κ. Δένδια, προκειμένου να «καθαρίσει» η πόλη κατά την προεκλογική περίοδο, και αν αυτή η πρακτική θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές”.

Σχετικά άρθρα