Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Να μην επαναληφθεί ποτέ το πείραμα της Ελλάδας

Τσίπρας: Να μην επαναληφθεί ποτέ το πείραμα της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ,

Μόνο ένα νέο «new deal» μπορεί να βγει η Ευρώπη από την κρίση και τις πολιτικές της λιτότητας, εκτιμά ο Αλέξης Τσίπρας, υποψήφιος της ευρωπαϊκής αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Χωρίς ένα ευρωπαϊκό νιου ντιλ, μια νέα συμφωνία χρηματοδότησης των επενδύσεων για την προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας» η Ευρώπη δεν θα τα καταφέρει, εκτιμά ο αρχηγός του μεγαλύτερου ελληνικού αντιπολιτευόμενου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτος Έλληνας που διεκδικεί την προεδρία της Επιτροπής, θεωρεί την υποψηφιότητά του «συμβολική και τιμητική» για το κόμμα του και για την Ελλάδα, για την οποία λέει πως είναι θύμα «μιας ανθρωπιστικής κρίσης μετά την εφαρμογή άδικων πολιτικών λιτότητας».
«Αυτό που έγινε στην Ελλάδα είναι παράδειγμα προς αποφυγήν, δεν πρέπει να επαναληφθεί» αλλού, υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η απάντηση σήμερα στην κοινωνική διάλυση και τα κινήματα μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη είναι η κατάργηση των πολιτικών της λιτότητας».

Σχετικά άρθρα