Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πρώην βουλευτής Ξουλίδου θέλει να γίνει τώρα διευθύντρια σχολείου

Η πρώην βουλευτής Ξουλίδου θέλει να γίνει τώρα  διευθύντρια σχολείου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Σταυρούλα Ξουλίδου,

H πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, αφού δεν κατάφερε την τελευταία στιγμή (!) να είναι υποψήφια βουλευτής, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, δεν έμεινε για πολύ καιρό αναξιοποίητη, καθώς βάζει υποψηφιότητα για τη θέση του Διεθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρχαν φήμες βάσει των οποίων θα οριζόταν γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα για την τελική επιλογή θα ακολουθήσει η συνέντευξη από τις 12 έως τις 19 Ιανουαρίου.

Ωστόσο η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις με την ΕΛΜΕ Αττικής να εκδίδει σχετική ανακοίνωση
Αναλυτικότερα:

«Οι Δ/ντές Εκπαίδευσης , ανεξάρτητα από το πρόσωπα, είναι μέλη του διοικητικού μηχανισμού , τα οποία υλοποιούν και είναι υποχρεωμένα να υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική για την εκπαίδευση. Σ´ αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να προωθήσει την πολιτική της, προχωρά στη συγκρότηση του δικού της ελεγχόμενου διοικητικού μηχανισμού, ακολουθώντας τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο τρόπος επιλογής των Περιφερειακών Διευθυντών και η συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις κυβερνητικές προθέσεις.

Καλεί μεν τους διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων να «επιλέξουν» με την ψήφο τους το διευθυντή εκπαίδευσης, αλλά επαναφέρουν τη συνέντευξη και μάλιστα στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, όταν θα είναι γνωστό ήδη όλο το τοπίο της μοριοδότησης».

Σχετικά άρθρα