Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο είναι το κρυφό χαρτί του Τσίπρα για το ασφαλιστικό

Ποιο είναι το κρυφό χαρτί του Τσίπρα για το ασφαλιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ασφαλιστικά Ταμεία, Συντάξεις,

Εκτός των «153» καταλυτικός παράγοντας για τη σταθερότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ανοχή του κόσμου, που -επί του παρόντος- δείχνει πως έχει αρχίσει να εξαντλείται. Κι αυτό γιατί τα μνημονιακά-σφαγιαστικά μέτρα πέφτουν κατά ριπάς.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, το Μέγαρο Μαξίμου -έχοντας στα χέρια του μυστικές δημοσκοπήσεις όπου τα ποσοστά της κυβέρνησης έχουν περιοριστεί σημαντικά- σχεδιάζει μια καταιγίδα νομοσχεδίων με στόχο την… κοινωνική δικαιοσύνη. Για την ακρίβεια τα νομοσχέδια αυτά θα δίνουν την αίσθηση της απόδοσης κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς θα απαλύνουν μέρος της κοινωνίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η χρονική σειρά αυτών των ν/σ θα αποφασιστεί στη Διάσκεψη των Προέδρων αύριο.

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κυβερνητικές πηγές εμφανίζονται σίγουρες ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και ότι «153» θα δώσουν τη θετική ψήφο τους στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι: αφού η κυβέρνηση είναι τόσο σίγουρη γιατί ζητάει τη συναίνεση και των κομμάτων της αντιπολίτευσης;

Στο μεταξύ, οι κκ. Γιώργος Κατρούγκαλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται πως θα επιδοθούν σε ένα αγώνα δρόμου για την αναζήτηση συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έτσι, ο υπουργος Εργασίας αναμένεται να αναχωρήσει την Παρασκευή για το Βερολίνο, ενώ τη γερμανική πρωτεύουσα θα επισκεφθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και ο υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ταξιδέψει και σε άλλες ευρωπαικές πρωτεύουσες, προκειμένου να ενημερώσει ομολόγους του για την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα